Forbrenningstest - Assault bike
7 min

Forbrenningstest - Assault bike

I denne artikkelserien «forbrenningstester kondisjonsapparater» ser vi på ulike typer kondisjonsapparater og i hvilken grad de gir mulighet for høy forbrenning.
Publisert: 11.11.2021

En persons evne til å forbrenne mye i trening, avhenger av personens form eller fysiske kapasitet, hvilken treningsaktivitet vedkommende gjør og hvor godt personen behersker treningsaktiviteten teknisk. Altså: Du vil kunne forbrenne mye hvis du er i god form og velger et kondisjonsapparat som du behersker godt teknisk og som gir mulighet for høy forbrenning. Nå tester vi bein- og armsykkel – assault bike!

 

Assault bike - bein og armsykkel

Dette er en sykkel der du skaper fart både med beina og armene. Du sykler med beina, samtidig som du drar med armene i lange håndtak som også er koblet opp mot pedalene. Jo mer kraft du har i pedalene sammen med mye kraft i armene, jo fortere sykler du og jo mer kraft utvikles. Assault bike har blitt veldig populært gjennom CrossFit og er nå å finne også på mange treningssentre. Apparatet brukes oftest til svært intensive og korte intervaller for å få opp puls og pust kjapt, gjerne i kombinasjon med andre øvelser, men som med all annen trening, er det mulig å jobbe kontrollert over lang tid også med dette apparatet. Denne typen sykkel har mange navn avhengig av produsent, blant annet Assault Bike, Total Body trainer, Airdyne og Airbike.

 

Teknikktips og praktisk bruk

Sykkelen er enkel i bruk. I den grad man skal øve teknikk med kunde, vil det oftest være trene på å tråkke i pedalene samtidig som man bruker armene til å dra de bevegelige armene til og fra seg slik at bein og armer jobber synkronisert. Setet kan gjerne stilles i ca hoftehøyde til den som skal trene. Da vil kneleddet normalt være nesten helt utstrukket når pedalen er i bunnen av tråkket.

 

Intensitet og belastning

De fleste arm- og beinsyklene har flere måleenheter som viser hvor hardt man jobber til enhver tid: Tid pr km, kcal pr minutt, watt og km/t. De fleste av disse målene vises kontinuerlig så man kan kontrollere intensiteten godt spesielt når du kjenner kundens normale kapasitet i ulike type økter på apparatet. Hvis kunde for eksempel pleier å forbrenne 15 kcal pr minutt ved tøffe minuttintervaller, vet du at kunde enten har kommet i bedre form og/eller har en topp dag dersom kunden etter en stund ligger på 17-18 kcal pr minutt i intervalldragene. Kombinert med puls eller subjektiv opplevelse av intensitet i treningen har du stålkontroll på kundens trening.

 

Vil du lære mer om kondisjon og utholdenhet? Ta en titt på Fysisk trener i utholdenhet.

 

For å regulere belastning er det enklest å justere tråkk- og armfrekvens. De fleste syklene av denne typen, vil automatisk øke motstanden jo fortere du beveger beina og armene så raskere frekvens gir mer motstand og tyngre arbeid, mens roligere frekvens reduserer motstand og treningsbelastning.

 

Assault bike evaluering

Bruker store muskelgrupper

Ja

Kroppsbærende aktivitet

Nei

Støtbelastning

Nei

Teknisk/ motorisk vanskelighetsgrad

Middels

Kontroll av intensitet og belastning

Middels

Egnet til å skape høy forbrenning

Stor

Samlet vurdering

God

 

Vil du lære mer om helse, trening eller kosthold? Ta en titt på alle våre kurs og utdannelser her.

Publisert: 11.11.2021 KL. 09:16
Kategori: Siste Artikkel
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.
Hvilken funksjon har glutamin på helsen?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.