Halvor Lauvstad

Halvor Lauvstad jobber som produktsjef i EvO i tillegg til å være foreleser i AFPT.

Å jobbe som personlig trener

Jeg liker å omgås positive mennesker og fant tidlig ut at folk som trener, gjerne sammen enten i idrett, på treningssenter eller på andre arenaer, veldig ofte er i godt humør. Jeg ble trener og er trener fordi jeg er fryktelig glad i trening og alt trening gir i forhold til helse, form, mestring, utvikling og ikke minst menneskelige relasjoner. Som trener har jeg jobbet barn og idrett, samt voksne som vil og bør komme i bedre form. Det som alltid inspirerer meg, er å være med på og oppleve andres fremgang og mestring på nært hold, uansett alder og ambisjonsnivå. Spesielt inspirerende og gledelig, er det å oppleve at voksne mennesker som trener seg til et nytt «fysisk» liv som gir de helt andre muligheter enn de selv trodde var mulig. 

Varige vennskap

Jobben og hobbyen har gitt meg mulighet til å bli kjent med utrolig mange forskjellige mennesker, alt fra de treningsfrelste til de som virkelig ikke kan tenke seg å bevege på kroppen. Trenerjobben har påvirket meg også sosialt i forhold til å forstå andre mennesker: Det tok meg noen år å forstå og godta at ikke alle er supergira på trening, men etterhvert har den innsikten hjulpet meg til å tilpasse min egen adferd i forhold til andres «beredskap» for trening og bevegelse. Dette igjen har bidratt til at jeg klarer å kommunisere bedre med de jeg er trener for og egentlig med de fleste jeg omgås enten de trener eller ikke. Siden man møter mange mennesker i jobben, har flere av disse skapt varige vennskap; både kollegiale og rent sosiale. Det er utrolig mange trivelige folk som driver med trening og det er bestandig kult å treffes over en kaffe og knebøy!

Hjelpe de som virkelig trenger trening

Det jeg brenner mest for som trener, er å være en til hjelp for de som virkelig trenger trening for å ha et godt liv. Et godt liv i den forstand at fysisk form ikke er til hinder for å kunne gjøre det man har lyst til. For mange av de jeg har jobbet med, betyr et godt liv «god nok form» at de er i stand til å leke og drive idrett sammen med ungene sine, å gå turer på fine steder uten å være redd for at dårlig form ødelegger opplevelsene eller i så god form at de knuser kompisene på Birken. Det er mange individuelle versjoner av «god nok form», men det å få jobbe sammen med andre for nå og opprettholde denne formen, er veldig givende og inspirerende også i eget liv.

Jeg er så heldig å få være foreleser for AFPT. Det betyr at jeg får være en del av ett team som består av usedvanlig dedikerte og kompetente folk som elsker trening og jobben sin. Det aller beste med å få være en del av foreleserteamet, er at vi får mulighet til å overbringe interessen og kunnskapen om trening til andre. Vi møter massevis av motiverte mennesker som har lyst til å lære mer om trening og hvordan de kan bruke trening til hjelp for seg selv og andre. De beste øyeblikkene som foreleser er når studenter plutselig forstår en sammenheng eller har treningsopplevelser på kurset der du ser at teori og praksis faller på plass. Da er livet godt!   

Hvorfor foreleser for AFPT?

AFPT er en utdanning med stort fokus på kvalitet både i studiemateriell, studentoppfølging og foreleserkompetanse. Samtidig anerkjenner AFPT at PT er et praktisk yrke, så kombinasjonen av forelesere og studiemateriell på høyt faglig nivå som også er praktisk relevant, gjør at jeg er veldig stolt over å få lov å jobbe for AFPT. 

Erfaring

  • Prosjekt- og produktansvarlig EVO
  • Generalsekretær Norges Skøyteforbund
  • Tidligere PT ansvarlig SATS Norge
  • Tidligere Produktansvarlig SATS Norge
  • Tidligere Daglig leder Dinkost
  • Tidligere Daglig leder Norsk Fitness handel (QiCraft)
  • Idrettstrener fotball og ski
  • Spinninginstruktør SATS
  • Barmarkstrener ishockey, ski og fotball
  • Trener fotball og langrenn

Utdanning og kurs

Utdanning

Befalsskolen for Infanteriet
Forsvaret
Idrett grunnfag
Norges idrettshøgskole
Mellomfag idrett «Idrett, kultur og samfunn»
Norges idrettshøgskole
Mellomfag Idrett «Fysisk aktivitet og helse»
Norges idrettshøgskole
Mellomfag idrett «Kultur- og idrettsforvaltning»
Norges idrettshøgskole
Ernæring
Queensland University of Technology, Australia
Personlig trener
SAFE Education

Sertifiseringer

2020
Cross fit level 1

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.