Visualisering som verktøy i rehabilitering
3 min

Visualisering som verktøy i rehabilitering

Hvorfor benytte seg av visualisering i rehabilitering?
Publisert: 06.11.2023

Rehabverktøy nummer en - visualisering

I rehabiliteringen og personlig trening generelt, er min erfaring at visualisering viktig. Både for deg som Personlig Trener og for kunden. Visualisering betyr enkelt forklart at man bruker bilder, videoer og figurer når man skal ta kunden med gjennom rehab-reisen.

 

Visualisering ved kartlegging

Når man kartlegger kunder skal man ha som mål å øke kunnskapen til kunden parallelt. En kunde med økt kunnskap om sin tilstand og jobben som må gjøres er i stand til å fatte bedre beslutninger.

Som PT kan du oppleve å bli avvist i en salgssamtale. Kunden ønsker ikke å betale det det koster for din hjelp. Ofte kommer avvisningen som en følge av at kundens kunnskapsgrunnlag for å ta en fattet avgjørelse ikke er god nok. Hvis kunden vet at du kan det du snakker om og de skjønner at du kan være til stor hjelp for dem, vil sannsynligheten for et salg/samarbeid øke.

 

Derfor må du som Rehab-PT bygge tillit og være overbevisende i møte med nye kunder

Å overbevise med ord alene er vanskelig. Vi mennesker har en tendens til å glemme hva som blir sagt. Vi er langt flinkere til å huske det vi ser.

Forbered gjerne noen plansjer som viser hvordan smerten oppstår og fungerer. Du kan også tegne litt på en tavle om du har tegneferdigheter, eller bruk videoer som du har spilt inn.

Selv er jeg fan av å få informasjon opp på en whiteboard og skrive opp stikkord fra samtalen som er med på å vise kunden at jeg har forstått hva som er problemet deres. Slik kan jeg også forsterke inntrykket av min kompetanse og at jeg ikke misser viktige elementer.

På tavlen kan jeg også skrive ned resultater fra tester vi gjør og putte dem inn i en rehabiliteringsplan på 3 til 4 faser. Når kunden da både føler seg sett, forstått og jeg har fått vist kunnskap og fremlagt en plan er det vanskelig å ikke få en følelse på at kunden kan få hjelp.

Vil du hjelpe andre til en bedre hverdag? Les mer om Rehab Trainer og meld deg på her.

 

Visualisering ved rehabilitering

Et viktig element i rehabiliteringen er den faktiske treningen som skal gjennomføres. Særlig for de med langvarige smerteproblemer og lav belastningstoleranse, altså de tåler bare lave doser med trening, er hjemmetrening viktig.

Da er det å få oppfølging gjennom en app helt supert. Appen har videoer med forklaringer, samtidig som at øktene må sjekkes av. Dette øker sannsynligheten for at kundene faktisk gjør den aktiviteten som kreves for at de skal bli bedre.

Videoene er også med å forsterke ditt brand og vil gjøre ditt produkt mer solid og gjennomført. Din verdi vil overgå mange andres produkt og du vil ha et konkurransefortrinn.

Les også: Slik bør du jobbe som Rehab Trainer

Ønsker du flere detaljer må du gjerne ta kontakt med meg!

 

 

Publisert: 06.11.2023 KL. 08:00
Kategori: Tips og Kuriosa
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.