4 min

Våre 5 års mål

AFPT sin hovedmålsetning er å gjøre Norge til verdens sunneste land!
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Jeg er tilhenger av at enhver organisasjon, ethvert selskap og tilogmed enhver familie behøver noe å strekke seg etter. AFPT sin hovedmålsetning er å gjøre Norge til verdens sunneste land og vi fortsetter på den jobben. På veien dit trenger vi noen delmål. Her er de:

"I have a dream". Martin Luther King sitt velkjente utsagn har runget gjennom historien og gitt drømmer og ideer et ansikt. Noen vil helt sikkert mene at vår målsetning er umulig å oppnå. Noen vil mene at det er tåpelig å lansere slike mål når de liksom er "umulige" å oppnå. Til de sier jeg "haters will always be haters". For dere andre som våger å tro og våger å drømme skal dere få våre mål på veien.

Å nå målsetninger krever at man setter kursen i en retning. Som alle dere som har jobbet mot mål vet så er det da noen andre ting som ikke kan prioriteres like mye. Slik er det også i dette tilfellet, men i en avveiing av verdier, ønsker og drømmer for markedet, menneskene og landet vi bor i er AFPT sine delmål på veien til å gjøre Norge til verdens sunneste land som følger:

1. Halvering av antallet overvektige barn i landet. I dag er det opp i mot 20% av barn som er overvektige. En halvering betyr at vi skal ned under 10%. Ambisiøst sier du? Sri Lanka og Indonesia har 9,1% og før du sier at dette er land som er i sult er denne listen ekskludert land som har både høy andel fattigdom og mer enn 20 % underernæring. Norge som verdens rikeste land bør kunne skape en sunn populasjon av barn og med over 1 million på treningssenter mangler det ikke på muligheten til påvirkning.

2. Ernæringskunnskap inn i barnehage og skole for både barn, ansatte og foreldre. Hvordan? Akkurat det vet jeg ikke lenger. Det tar selvfølgelig tid å endre politikk og budsjetter, gamle vaner og uvanser og ikke minst et etablert system. Jobben består i å finne ut hvordan, men en ting er sikkert. Det vil kreve jobb, påvirksning og at man kaller noen ut på banen.

3. Gratis skolefrukt skal tilbake. Fra høsten 2007 til 2014 var det muligheter for gratis skolefrukt. Denne muligheten ble fjernet på grunn av re-distribuering av midler men i Norge har vi penegr nok.I hvertfall til å gi penger til den kommende populasjonen og gi de best mulig grunnlag for helse.

4. Fysisk aktivitet i skolen minst 30 minutter hver dag. Det anbefales 30-60 minutter fysisk aktivitet hver dag og det skulle bare mangle at anbefalingene ikke skulle kunne være en del av skolen. Tross alt tilbringer barn ca 50% av sin våkne tid der og da skulle det bare mangle om ikke halvparten av aktiviteten skulle kunne utføres der. Hvordan? Ikke helt sikker på dette heller, men en løsning der det legges til rette for flere ting enn ballspill og som treffer flere individer er nødvendig.

Vi gir oss ikke. Tidligere har vi skrevet brev til både helseminister Gahr-Støre og nåværende Bent Høie og noen av tilbakemeldingene speslelt fra Gahr-Støre sitt kontor var oppløftende.

Les brevene her.

Kjære helseminisster del 1

Kjære helsminister del 2

Publisert: 28.07.2019 KL. 11:20
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.