Ukorrekte sammenligninger gjør at du føler deg dårligere trent enn hva du er
2 min

Ukorrekte sammenligninger gjør at du føler deg dårligere trent enn hva du er

Skal du sammenligne deg med andre må ikke avvikene være for store
Publisert: 07.05.2014

"Hun er så mye bedre i pushups enn meg!"
Stadig hører jeg sammenligninger jeg tenker ikke burde vært foretatt i det hele tatt. Det mest typiske eksempelet er jenter som er misfornøyd med egen prestasjon i kroppsvektsøvelser slik som chins og pushups. 

Frustrasjonen kan få utløp i uttalelser slik som "venninnen min klarer 20 pushups, men jeg klarer bare 5. Jeg er så svak!". 

Kan situasjonen være en litt annet? Absolutt! Først og fremst vil en sammenlinging med en venninne som er veldig god i en kroppsvektsøvelse kunne bety følgende:

- Hun som er best veier vesentlig mindre og/eller er kortere
- Hun som er best har trent lengre på det
- Hun som er best er i det hele tatt sterkere

Det første punktet er ofte en realitet, og betyr også derfor at å sette deg selv i forhold til en venninne som har helt andre forusetninger for å være god i kroppsvektsøvelser, er uhensiktsmessig. 

En jente som er 175 høy og veier 70 kilo vil naturligvis ha vanskeligere for å få til pushups enn en venninne på 160 som veier 60 kilo. Det er veldig logisk, men også veldig lett å glemme. 

Kanskje er venninnen din som er sterkere enn deg i overkroppsøvelser svakere enn deg i underkroppen? Det kan fort også være en realitet. Ergo har vi ulike styrker og svakheter som til en viss grad er styrt av kroppsstørrelse og fassong, men selvsagt også treningsfokus. Husk det neste gang du gjør en slik sammenligning!

Publisert: 07.05.2014 KL. 06:00
Kategori: Tips og Kuriosa
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.