Å vurdere kvaliteten på proteinet gjennom dets effekt til å skape proteinmetabolisme bør inkludere en vurdering på diett for å se om behovet for proteinsyntese dekkes godt.
En annen viktig ting å se på når det gjelder en vurdering av kvaliteten på proteinet vi inntar er biotilgjengeligheten av proteinet, det vil si hvor fordøyelig det er, og kapasiteten proteinet har til å gi nok nitrogen og aminosyrer til vevene i kroppen.
BCAA – Branched Chained Amino Acids er bestanddelene i protein og er helt enkelt de essensielle aminosyrene vi bør få i oss nok av. Når det gjelder mål om spesielt muskelvekst og styrkeøkninger er det viktig at vi får i oss spesielt nok Leucine, som er en av disse aminosyrene. Derfor kan det være greit med en oversikt over hvilke proteinkilder og som gir hvilken mengde av BCAA og leucine.
Oversikten finner du på bildet under.
Referanse:
(1) http://ajcn.nutrition.org/content/87/5/1576S.full