2 min

Ukens forskning: Gir personlig trening effekt?

Et nytt studie ser på bruk av PT opp mot egentrening
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Deltakerne: 34 menn mellom 30 og 44 år. Testpersonene var medlemm på treningssenteret hvor studiet foregikk på. Mennene ble delt i to grupper:

- Med PT
- Uten PT.

Begge gruppene hadde 17 deltagere. Gruppen som hadde PT hadde litt lavere fettfri masse ved oppstart enn de som trente selv.Resultater
Etter 12 uker ble kroppssammensetning målt med DXA (et meget presist måleinstrument). De ble også testet i maksstyrke, hopp og V02-max. Gruppen som trente med personlig trener økte fettfri masse med 0.4 kg, mens gruppen som trente selv ikke hadde noen endring. Gruppen med PT økte styrken med 23% mer i brystpress, med 5.4% mer i maksimal lårkraft og V02-max med 6.7%. Kontrollgruppen hadde en liten nedgang

Konklusjon: Forskerne konkluderer med at de for første gang har bevist at å trene med en PT som bruker en evidensbasert tilnærming gir bedre resultater enn å trene alene.

 “We have demonstrated for the first time in a fitness club setting that members whose training is directed by well-qualified personal trainers administering evidence-based training regimens achieve significantly greater improvements in LBM and other dimensions of fitness than members who direct their own training.”

Studiet har flere svakheter, der mangel på oppfølging av kosthold i begge grupper er en av de største. Dette er viktig for resultatene, og kan med fordel inkluderes i senere studier på samme emne. 

Hvorfor gir bruk av PT god effekt?

- Du presser deg hardere i det øyeblikket du blir observert (bevist i studier)
- Du følges opp av en som skal kunne vite hvordan treningen bør styres mot ditt mål. Alternativet er hos mange å prøve seg frem og velge en fremgangsmåte som ikke er like god.
- Teknikken til kunden forbedres
- Du har noen du står til ansvar ovenfor
- Du vil noe når du tar steget til å bruke en PT
- Du trener med kontinuitet, hvilket hos en del kan være mangelvare uten å bli fulgt opp

Over en lengre periode og mer et bra kosthold kan man forvente bedre resultater i kommende studier. Det er også interessant å se på studier og forskjeller i effekten av PT hos utrente og trente. 

Hva er din erfaring med bruk av PT?

Referanse
1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24276303

Publisert: 19.01.2014 KL. 05:07
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.