2 min

Ukens forskning: Dette skjedde med kroppen til en naturlig kroppsbygger over ett år

Dette skjedde med kroppen til en naturlig kroppsbygger over ett år
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Kroppsbygging handler om å bygge store muskler (innenfor de respektive vektklassene). Videre skal musklene skape symmetri og være så fremtredende som mulig. Derfor må en kroppsbygger gå gjennom ulike faser i løpet av et år der han/hun i perioder reduserer fettprosenten maksimalt slik at musklene er mest mulig fremtredende og definerte. Gjennom et helt år ble en kroppsbygger som ble testet og var naturlig, fulgt opp for å se på fysiologiske forandringer underveis gjennom året.  Her er et utdrag av hva som ble målt og hva som skjedde underveis gjennom studiet.

Målet med studiet var å utarbeide en fysiologisk profil som skulle se i detalj på endringene som skjedde i kroppen til en 26-27 år gammel kroppsbygger gjennom ett år inkludert forberedelser til konkurranse, konkurranse og tiden etter konkurranse.

Metodene som ble brukt inkluderte måling av kroppskomposisjon, styrke, aerobisk kapasitet, humør, energi brukt på restitusjon, hormonnivåer og blodverdier.

Resultater
Hjertefrekvensen gikk ned fra 53 til 27 slag pr min under forberedelser til konkurranse og økte til 46 igjen en måned etter konkurranse. Blodtrykket gikk fra 132/69 til 104/56 under foreberedelser til konkurranse og returnerte til 116/64 seks måneder etter konkurranse. Fettprosenten startet på 14,8 % og gikk ned til 4,5 % før konkurranse. Etter konkurranse steg den igjen til 14,6 %. Styrken falt under foreberedelser til konkurranse og var ikke tilbake til normalen hele 6 måneder etter konkurranse.

Testosteronet gikk ned fra 9,22 til 2,27 ng/ml under konkurranseforberedelser og gikk tilbake til å være rett over der nivået var i utgangspunktet (9,91).

Referanse:
1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23412685
Natural bodybuilding competition preparation and recovery: a 12-month case study.

 

Publisert: 26.01.2014 KL. 08:35
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.