Spis for muskelmasse
2 min

Spis for muskelmasse

Hvordan bør man spise for å legge på seg muskler?
Publisert: 14.05.2011

Her følger noen regler fra verdens beste kroppsbyggere på hvordan man bør spise for muskeløkning. Vær oppmerksom på at ikke alle tipsene er i tråd med hva forskningen tilsier,

#1: Øk proteininntaket.
For å bygge muskler trengs proteiner. Øk inntaket til 2 gram pr kilo kroppsvekt eller helt opp til tre dersom du begrenser mengden karbohydrater i kosten.

#2: Spis minst 6 ganger om dagen.
Hyppige måltider gjør det lettere å holde blodsukkeret stabilt, samt enklere å fordele mengden mat.

#3: Innta sunne fettsyrer.
Ikke vær redd for gode fettsyrer som omega 3. I tillegg behøver kroppen en viss mengde mettet fett for å bygge hormoner. 2-3 eggeplommer er en passe mengde, sammen med eventuelt 100-200 gram rødt kjøtt.

#4: Øk inntaket av karbohydrater.
Øk mengden av karbohydrater til ikke mindre enn 2 gram pr kilo kroppsvekt. Du kan med fordel øke mengden til 6-8 gram pr kilo i perioder.

#5: Pass på inntak før trening.
20-40 gram protein og 20-40 gram karbohydrater før trening er passende.

#6: Vær nøye med post-workout inntaket.
Omtrent 1 gram pr kilo kroppsvekt i karbohydrater og omtrent halvparten av dette i proteiner er et minimum.

#7: Bruk BCAA.
BCAA har mange effekter. Doseringen er fra 5-40 gram under og etter trening.

#8: Juks
Et måltid i ny og ne kan unngå at kroppen nedregulerer hormoner og forbrenning. Hver 10 dag kan man virkelig skru opp kaloriene for å gi et større overskudd. Ikke bare spis dårlig mat disse dagene, men et par måltider med "junkfood" er passende.

#9: Spis kjøtt.
Benytt rødt kjøtt i kostholdet.

#10: Drikk vann.
Væskebrist er prestasjonsnedsettende. En enkel måte å finne ut om man er dehydrert er å drikke minst en halv liter vann. Om man ikke i løpet av 45 minutter må på toalettet er du troligvis i brist på væske. Drikk mer!

Publisert: 14.05.2011 KL. 07:40
Kategori: Siste Artikkel
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.