2 min

Smarte tips: Riktig vask av treningstøy. Slik blir du kvitt svettelukten.


Det er ikke uvanlig at man kjenner det lukter både surt og vondt av treningstøyet, selv etter at det har blitt vasket.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Heng opp brukt tøy!
Både treningsklær og treningssko blir utsatt for svette og slitasje, og jo lenger du venter med vaskingen, jo større sjanse er det for at det lukten setter seg i tekstilfibrene. Med andre ord så bør du vaske treningstøyet så fort som mulig etter bruk. Ikke la brukte og våte klær ligge i bagen, i en haug på gulvet eller i skittentøysdunken. Hvis klesvasken må vente så bør du henge opp tøyet «til tørk» for å «tørke ut» lukten. Plaggene bør henges med litt avstand slik at de tørker raskere.

Dropp skyllemiddel
Riktig vask av treningstøy er ikke bare viktig for å unngå lukt, men det bidrar også til at farge og form holder seg bedre. Ikke minst er det også viktig for at plaggene beholder sine tekniske egenskaper lengst mulig. Å følge vaskeanvisningen på ulike treningsklær er selvfølgelig av betydning. Det anbefales også å droppe skyllemiddel når du vasker treningstøyet da dette faktisk kan bidra til at lukten blir sittende i stedet for å forsvinne. I tillegg bør du unngå å kjøre treningstøyet på maksimal sentrifugering da dette sliter mer på plaggene enn lavere hastigheter. Å tørke klærne i tørketrommelen kan ha en negativ virkning på syntetiske stoffer og kan svekke tekstilfibrenes egenskaper. Et annet tips er å vaske treningstøyet for seg selv for å unngå at vond lukt smitter over på annet tøy i tillegg til at du unngår eventuell misfarging.

Sko i vaskemaskinen?
Når det gjelder joggesko og tøysko kan dette vaskes i vaskemaskinen. Bruk vaskepose, lav temperatur og skru ned hastigheten på sentrifugeringen. I tillegg er det greit å være klar over at man automatisk mister reklamasjonsretten hvis du rengjør skoene i vaskemaskinen. Noen opplever at skoene krymper eller at limet løsner og at sømmer blir ødelagte ved maskinvask – så skovasken i maskinen er selvfølgelig på ditt eget ansvar!

Publisert: 19.10.2016 KL. 05:25
Av:
Silje Bjørnstad
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.