5 min

Slik starter du med PT i små grupper

Personlig Trening kan utføres som alt fra 1:1 til i større grupper. En av de som har mest potensiale i seg, der du får det beste av to verdener, er small group trening. Her kan du få noen tips i hvordan du starter med det.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Personlig Trening i små grupper er en fin måte å senke terskelen for å trene med deg  ved at man tar en lavere pris per person og at det er flere som trener samtidig slik at ikke alt fokuset blir på kun én kunde. For personlige trenere som er ansatt og har en sjef vil man jo måtte spørre om tillatelse til å trene flere mennesker samtidig. Det bør jo i utgangspunktet være interessant for arbeidsgiver å trene mer penger til senteret så lenge det ikke byr på noen problemer.

Fordeler

Fordeler med personlig trening i små grupper er at du kan tjene godt med penger, kanskje noen fortsetter å trene med deg i ettertid som ellers ikke ville begynt og det er en fin måte å teste hvor kjapp du er til å tenke når du må ta ting på sparket og for spørsmål fra flere kanter samtidig.

Ulemper


Utfordringer her kan jo være begrenset plass å trene på eller at man går oppå de andre kundene som trener der. Har man en slik time når det er mange andre der er det garantert noen som blir sure fordi de må vente på det utstyret de tenkte å trene med. En mulig løsning på dette dilemmaet er jo å ha en fast PT-sone som fritt kan brukes når det ikke er timer der eller motsatt; det vil si at man setter av en del av treningslokalet i et gitt tidsrom slik at andre kunder kan planlegge ut i fra det.

 

Selv om du kan tjene mer per time enn en tradisjonell PT-time er det også viktig at du overleverer både på selve timen og mellom timene. Å levere mer enn kundene forventer er alltid en god idé. Samle deltakerne i en felles Facebook-gruppe hvor du svarer på alle spørsmål og poster frekvent for å engasjere deltakerne så mye som mulig. I tillegg mener jeg man bør tilby treningsprogram deltakerne kan gjøre utenfor timene hvis det er rom for det. Gjør en god jobb så får du heller ta betalt for tiden du legger inn. Om dette er et nytt konsept og det er vanskelig å få inn deltakere kan du heller prise deg litt rimeligere og heller ta deg mer betalt etter hvert. Har du et godt konsept hvor du gir mye for pengene vil du lykkes om du får med folk fra starten av og får dem til å skryte av deg i form av tilbakemeldinger du kan poste på sosiale media, før-etter-bilder eller når de snakker med venner og familie.

 

Er du ikke vant med personlig trening i små grupper bør du kanskje starte med 3-4 deltakere også kan du kanskje ta med flere neste gang om det gikk fint. Da tar du deg ikke for mye vann over hodet i gangen. Det kan være fristende å starte med et høyt antall deltakere da en tjener mer, men husk at om du ikke klarer å levere en god tjeneste er det ikke sikkert deltakerne blir fornøyde og kanskje det blir punktum for prosjekt PT i små grupper.

Min erfaring

Her er eksakt hva jeg gjorde da jeg startet Team Innsats som er 5-6 deltakere hvor fokus er vektnedgang. De får 2 pt-timer i uka, kostholdsveiledning og oppsett av nytt egentreningsprogram hver uke. Jeg priset meg på 1499,- per måned per person i første omgang for å ikke skremme vekk for mange interesserte. 8 pt-timer, kosthold og egentrening er billig! Videre publiserte jeg dette tilbudet i god tid på forhånd på Facebook-sidene mine. Typ 3-4 uker før oppstart og satte tidspunktene hvor vi skulle trene. Hvis du lar det være opp til folk å være med å bestemme når dere skal trene kan det være tricky å få med folk. Vær bestemt og sett faste rammer rundt opplegget. Jeg skrev også på ulike treningssider for kommunene i nærheten om tilbudet. Jeg brukte både en lengre tekst, kortere tekst og video for å kunne treffe ulike mennesker og gjenta budskapet uten at det er det samme du poster hver eneste gang. Deltakerne kommer litt etter litt så lenge du poster på dine sosiale media jevnt om tilbudet. Målet på sikt er å få til 5 slike grupper. Per nå har jeg 2 grupper. Første prioritet er å vedlikeholde gruppene ved å hente inn nye deltakere og markedsføre i god tid slik at om personer går ut etter bindingstiden kan jeg hente inn nye. Derfor må jeg også ha en god dialog med deltakerne underveis om hva de tenker om framtiden.

 

Per time med de forskjellige gruppene tjener jeg nok 750-1000,- per nå. På sikt når en kan ta en høyere månedspris kan en kanskje komme opp i 1500,- i beste fall. Skulle en klare å jobbe seg opp til 5 stabile grupper kan det bety en inntekt på 50 000,- eller mer i måneden kun på personlig trening i små grupper. Tålmodighet er viktig. Lag et ekstremt godt konsept som kan fungere uansett sesong, gjør godt arbeid og la tiden gjøre resten. Lykke til!

Vil du bli personlig trener? Les mer og meld deg på her.

 

Publisert: 11.06.2018 KL. 02:26
Av:
Steinar Ekren
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.