2 min

Siste nytt: Millioner dør av overvekt hvert år

Usunn livsstil og inaktivitet har alvorlige konsekvenser
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

1,5 milliarder mennesker hvilket tilsvarer hver tredje voksne person i verden over 15 år er for lite aktiv. Inaktivitet er årsak til at fem millioner mennesker dør årlig.

Det kjente tidsskriftet The Lancet skriver at en halv million menneskeliv kunne vært reddet med et minimumsnivå av aktivitet. Vi dør av inaktivitetet.

80 % av barn mellom 13 og 15 år når ikke de fysiske anbefalingene. Eksperter betegner nå helseproblemene som følge av mangelen på fysisk aktivitet for en pandemi. Det kan se ut til at det selv med overskrifter om at mennesker dør av inaktiviteten ikke blir tatt på alvor. Mange tenker at det er trist og dumt, men ofte stopper det her. Det nytter ikke å vente på tiltak fra myndihetene som skal redde oss, vi må redde oss selv og vi må redde barna våre.

Les også: Barn, overvekt, fysisk aktivitet og ansvar

Fra før vet vi at den gjennomsnitlige norske 15 åring nå er mindre aktiv enn en 80 åring. Det er imidlertid ikke bare de unge som er blitt mer passive og slappe de siste årene. 

Minst fysisk aktive er menneskene i de rikeste byene og landene. I takt med økt alder synker den fysiske aktiviteten og kvinner er mindre aktive enn menn.

Det er liten tvil om at dagens teknologi er en av mange bidragsytere som gjør at vi ikke lenger trenger å være aktive for å få til de gjøremålene vi skal. Et hvert barn vet hva playstation er, og det er ikke vanskelig å forstå at å spille pc-spill er mer spennende enn å leke ute - spesielt siden alle de andre barna gjør det. Alle - både enkeltindivider og foreldre bør streve etter at fysisk aktivtet skal være en naturlig del av et sunt liv. Klarer man å få barn til å forstå gleden av lek, morro og sport fra en tidlig alder er sjansen for at de vil fortsette med dette svært mye større enn hvis det aldri har blitt praktisert.

 

Publisert: 18.07.2012 KL. 03:44
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.