1 min

Rules of health: finn ditt IKI GAI

Uttrykket iki gai er japansk og betyr "årsaken til å være".
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Okinawa er hjemstedet for en av de lengstlevende befolkningene i verden. De har opptil 10 ganger så mange 100 åringer som oss i den vestlige verden og har en brøkdel av de vestlige livsstilssykdommene vi kjenner.

En av årsakene til deres helse og livslengde mener de selv er deres iki gai. Med iki gai menes deres årsk til å stå opp om morgenen, deres mål med livet. Iki gai kan være så mangt og det eneste det sier er at dersom du har en god årsak til å holde deg i live så bidrar det til din helse og livslengde. Jeg vet ikke hva ditt iki gai er, men mitt er familien. Å vite at jeg er viktig og at det hviler et ansvar på skudrene for å ta vare på de som kommer etter meg gjør at helse og livslengde er noe av det som står aller øverst på ønskelisten.

Hva er ditt iki gai?

Publisert: 26.07.2014 KL. 12:25
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.