3 min

Risikointervensjon

Kundemassen for en personlig trener er i endring.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

...og da vi startet utdannelsene i 2005 var kundemassen veldig annerledes enn i dag. Kundene den gang var generelt litt mer trent og ønsket å få mer ut av eksisterende trening. I dag er kundemassen veldig bred og strekker seg fra mennesker med helsesutfordringer til de som ønsker prestasjonsøkning. Med tanke på utviklingen i samfunnet med mer overvekt, livsstilssykdommer og inaktivitet er det naturlig å tro at den kundemassen som har behov for kompetanse innen disse feltene vil vokse kraftig. Som trener er det vitkig å kunne tilby kundene det de er i behov av. Med økende behov for kunnskap innen ulike former for sykdommer og tilstander er det en selvfølge at kompetanseøkningen også bør komme innen disse feltene.

Fysisk aktivitet og riktig kosthold er i dag de beste virkemidlene vi har i kampen mot den kommende utviklingen, men det krever at vi som trenere forstår at dette er områder som krever noe som går utover den grunnleggende kunnskapen vi har i dag.

Evnen til å kunne forstå de ulike risikofaktorene i livsstilen for metabolske sykdommer, hjerte- og karproblematikk og overvekt med medfølgende plager er sannsynligvis det viktigste området vi kan ta for oss. Derfor har vi i AFPT tatt frem et kurs som ser på nettopp dette. Kurset risikointervensjon er tatt frem av vår lege Tore Taraldsen og sikter på å gi deg de nødvendige virkemidlene i denne kampen. Tore sitter daglig i denne kampen og lærer deg hva du trenger å vite for å kunne bidra.

Mydnighetene gikk for noen dager siden ut med anbefalingene om en times daglig aktivitet for barn. Dette er langt mer enn det som i dag generelt gjøres og i fremtiden vil risikoen for dårlig helse være kraftig økt for den kommende genereasjonen. Som Personlig Trenere kan vi nå bidra til å forstå hvilke områder vi kan bidra på og hvordan.

Evnen til å forstå hvilke faktorer som øker risikoen for de ulike tilstandene er grunnleggende for noengang å kunne håndtere denne kundegruppen.

Risikointervensjon er basert på kunnskap fra statistikk, epidemiologi og kliniske studier.

Kurset RISIKOINTERVENSJON lærer deg som PT hvordan du kan veilede personer med risikofaktorer for sykdom til å redusere risikoen. Kunnskapen setter deg i stand til å kommunisere risikobudskapet til pasienter og pasientenes leger. Du vil gjennom forelesninger, praktiske øvelser og egne risikoanalyser lære hvordan risiko kan reduseres.

Dette er det viktigste kurset du som Personlig Trener kan ta for å øke din kundemasse og øke din forståelse av ulike riskofaktorer.

Kurstema:

  • Risikobegrepet
  • Kvalitetsvurdering av studier
  • Praktisk beregning av sykdomsrisiko
  • Grunnleggende statistikk
  • Medikamentnedtrapping
  • Kommunikasjon av risiko

Som de fleste trener ønsker sikkert du å sikre din fremtid ved å øke og beholde kundemassen. Med økningen i denne kundemassen er noe av det smarteste du kan gjøre å skaffe deg kunnskap på området.

Publisert: 09.03.2014 KL. 06:30
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.