Proteinrundstykker: Her er vår favoritt oppskrift
9 min

Proteinrundstykker: Her er vår favoritt oppskrift

Er du på utkikk etter en sunn og næringsrik oppskrift på rundstykker? Da bør du prøve våre proteinrundstykker. Disse rundstykkene er ikke bare smakfulle.
Publisert: 28.05.2024

Er du på utkikk etter en sunn og næringsrik oppskrift på rundstykker? Da bør du prøve våre proteinrundstykker. Disse rundstykkene er ikke bare smakfulle, men de er også fylt med verdifulle proteiner som vil gi deg den energien du trenger for dagen. Her vil vi dele vår favorittoppskrift på proteinrundstykker, samt gi deg nyttige tips og informasjon om hvorfor du bør velge proteinrundstykker.

Hva er proteinrundstykker?

Proteinrundstykker er rundstykker som er laget med et høyt innhold av proteinrike ingredienser. Vanligvis brukes ingredienser som cottage cheese, havregryn, egg og proteinpulver for å øke proteininnholdet i rundstykkene. Dette gjør dem til et flott alternativ for de som ønsker å øke sitt proteininntak, enten det er for å bygge muskler, opprettholde en balansert kosthold eller gå ned i vekt.

Fordelene med proteinrundstykker

Det er flere fordeler med å inkludere proteinrundstykker i kostholdet ditt. Først og fremst vil det høye proteininnholdet bidra til å holde deg mett og tilfredsstilt lengre. Dette kan være spesielt nyttig for de som prøver å gå ned i vekt eller opprettholde en sunn vekt. I tillegg kan de bidra til å bygge og reparere musklene dine etter trening, noe som er viktig for å oppnå fremgang og optimal restitusjon.

Hvorfor velge proteinrundstykker?

Det er mange grunner til å velge proteinrundstykker i stedet for tradisjonelle rundstykker laget med raffinert mel. For det første inneholder proteinrundstykker færre karbohydrater og mer fiber enn vanlige rundstykker. Dette betyr at de har en lavere glykemisk indeks, noe som kan være gunstig for blodsukkerreguleringen og generelt sett sunnere for kroppen.

Proteinrundstykker er også et flott alternativ for de som er glutenintolerante eller ønsker å redusere inntaket av gluten. Ved å erstatte hvetemel med glutenfrie meltyper som havremel eller mandelmel, kan du nyte deilige rundstykker uten å bekymre deg for negative bivirkninger av gluten.

En annen fordel med proteinrundstykker er at de kan være en kilde til essensielle aminosyrer. Aminosyrer er byggesteinene i proteiner, og kroppen trenger dem for å opprettholde og reparere vev. Ved å inkludere proteinrundstykker i kostholdet ditt, kan du bidra til å sikre at kroppen din får de nødvendige aminosyrene den trenger for å fungere optimalt.

I tillegg kan proteinrundstykker være en god kilde til vitaminer og mineraler. Mange proteinrike ingredienser som brukes i rundstykker, som cottage cheese og egg, inneholder næringsstoffer som kalsium, jern og vitamin B12. Disse næringsstoffene er viktige for en rekke kroppsfunksjoner, inkludert sterkere bein, sunn blodproduksjon og nervesystemets helse.

Ingredienser til vår favoritt oppskrift

Her er ingrediensene du trenger for å lage våre favoritt proteinrundstykker:

Hovedingredienser for proteinrundstykker:

 • 150 g cottage cheese
 • 100 g havregryn
 • 50 g proteinpulver (valgfri smak)
 • 2 egg
 • 1 ss bakepulver
 • En klype salt

Valgfrie tillegg for ekstra smak:

 • Hakket frisk basilikum
 • Revet ost
 • Solsikkefrø
 • Havrekli
 • Gresskarfrø

Proteinrundstykker er en sunn og næringsrik måte å starte dagen på. De er fulle av proteiner fra cottage cheese og proteinpulver, og havregryn gir en god kilde til langsomme karbohydrater som gir deg energi gjennom morgenen. Eggene bidrar med ekstra protein og bakepulveret sørger for at rundstykkene blir luftige og saftige.

For å gi rundstykkene ekstra smak og tekstur, kan du eksperimentere med ulike tillegg som hakket frisk basilikum for en urteaktig aroma, revet ost for en fyldig smak, solsikkefrø for en nøtteaktig crunch, havrekli for ekstra fiber, eller gresskarfrø for en liten touch av sødme. Disse tilleggene gjør at du kan tilpasse rundstykkene etter dine egne preferanser og skape variasjon i smaken.

Trinnvis guide til å lage proteinrundstykker

Forberedelse før baking:

Før vi kan begynne å lage rundstykkene, er det viktig å forberede deigens konsistens og ingredienser:

 1. Forvarm ovnen til 180 °C og kle en bakeplate med bakepapir.
 2. Bland sammen cottage cheese, havregryn, proteinpulver, egg, bakepulver og salt i en bolle. Rør godt til ingrediensene er jevnt blandet.
 3. Dersom du ønsker å tilsette valgfrie tillegg for ekstra smak, kan du røre dem inn i deigen på dette tidspunktet.

Når du blander ingrediensene til rundstykkene, kan du eksperimentere med ulike typer proteinpulver for å finne den smaken du liker best. Noen foretrekker vanilje, mens andre liker sjokolade eller jordbærsmak. Proteinrundstykker er en flott måte å få i seg ekstra protein på en velsmakende måte.

Baking og steking av rundstykker:

Når deigen er klar, er det på tide å forme og steke rundstykkene:

 1. Dypp en spiseskje i vann. Bruk den våte skjeen til å forme rundstykker av deigen og plasser dem på bakeplaten.
 2. Bruk baksiden av en skje eller fingrene for å jevne ut rundstykkene og gi dem den ønskede formen.
 3. Stek rundstykkene i forvarmet ovn i ca. 15-20 minutter, eller til de er gyldenbrune og gjennomstekte.
 4. La rundstykkene avkjøles litt før servering.

Et tips for å få ekstra saftige rundstykker er å tilsette revet eple i deigen. Eplet gir en naturlig sødme og saftighet til rundstykkene, samtidig som det bidrar med ekstra fiber. Server rundstykkene med ditt favorittpålegg eller som tilbehør til en god suppe for en mettende og næringsrik måltid.

Oppbevaring og servering av proteinrundstykker

Hvordan oppbevare proteinrundstykker:

Hvis du har rester av proteinrundstykker, kan de enkelt oppbevares for senere bruk. Sørg for å la dem avkjøles helt før du oppbevarer dem i en lufttett beholder eller plastpose i kjøleskapet. De kan holde seg friske i opptil 3-4 dager.

Når du tar protein rundstykkene ut av kjøleskapet, kan du friske dem opp ved å varme dem i ovnen i noen minutter eller riste dem i en brødrister for å gjenvinne den sprø skorpen.

Serveringsforslag for proteinrundstykker:

Det finnes mange måter å nyte proteinrundstykker på. Her er noen serveringsforslag:

 • Topp rundstykkene med avokado, kalkunskiver, og frisk tomat for en sunn og mettende lunsj.
 • Server rundstykkene som en del av en frokostbuffet med ulike pålegg som skinke, ost, egg og grønnsaker.
 • Spis rundstykkene som et næringsrikt mellommåltid mellom treningene.

En annen spennende måte å servere proteinrundstykker på er å lage deilige smørbrød med ferske grønnsaker, syltetøy og nøttesmør. Den søte og salte kombinasjonen vil garantert tilfredsstille smaksløkene dine.

Ofte stilte spørsmål om proteinrundstykker

Kan jeg bruke andre typer mel?

Ja, du kan eksperimentere med ulike meltyper når du lager proteinrundstykker. Havremel, mandelmel, bokhvetemel og speltmel er noen gode alternativer. Bare vær oppmerksom på at ulike meltyper kan gi litt ulik konsistens og smak på rundstykkene, så det kan være lurt å prøve deg frem og tilpasse mengde væske etter behov.

Når du velger meltype til proteinrundstykker, kan det være nyttig å tenke på næringsinnholdet i melet. Havremel er rikt på fiber og har en mild smak som passer godt til rundstykker. Mandelmel er naturlig glutenfritt og tilfører en nøtteaktig smak til baksten. Bokhvetemel har en nøtteaktig smak og er rikt på proteiner, mens speltmel gir en litt søtlig smak og er en kilde til mineraler som jern og magnesium.

Hva kan jeg servere med proteinrundstykker?

Proteinrundstykker kan serveres med en rekke ulike pålegg og tilbehør. Her er noen forslag:

 • Smør dem med peanøttsmør eller mandelsmør for et proteinrikt pålegg.
 • Server dem med hummus og ferske grønnsaker som agurk, paprika og gulrot.
 • Spis dem som tilbehør til en deilig suppe eller salat.

Vi håper du blir fornøyd med vår favorittoppskrift på proteinrundstykker. Disse næringsrike rundstykkene er ikke bare enkle å lage, de smaker også fantastisk og gir kroppen din de essensielle proteinene den trenger. Prøv dem og nyt!

Å eksperimentere med ulike smaker og teksturer kan gi deg muligheten til å finne din personlige favorittkombinasjon når det gjelder proteinrundstykker. Kombiner gjerne rundstykkene med ulike oster, syltetøy eller avokado for å variere smaksopplevelsen. Ved å tilsette frø som chiafrø eller solsikkefrø i deigen kan du også øke innholdet av sunne fettsyrer og fiber i rundstykkene, noe som bidrar til en mer mettende og næringsrik frokost eller lunsj.

 

Ønsker du å ta din interesse for ernæring og trening til neste nivå? Hos Akademiet For Personlig Trening forstår vi viktigheten av en solid utdannelse for å bli en etterspurt personlig trener. Med et team av toppkvalifiserte lærere, inkludert ernæringsfysiologer og personlige trenere, tilbyr vi en utdanning som kombinerer praktisk erfaring med dyptgående kunnskap. Enten du vil hjelpe andre med å nå sine helsemål eller forbedre din egen trening, kan AFPT gi deg verktøyene du trenger. Les mer om vår PT-utdanning og start reisen mot å bli en av landets beste personlige trenere.

Publisert: 28.05.2024 KL. 09:04
Kategori: Siste Artikkel
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.
Hvilken funksjon har glutamin på helsen?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.