Oppskrifter: tomat og grønnsakssuppe
2 min

Oppskrifter: tomat og grønnsakssuppe

Her er en oppskrift på tomat og grønnsakssuppe
Publisert: 19.08.2014

Her kommer en oppskrift på tomat og grønnsakssuppe med kyllingboller, egg og spekeskinke:

Suppa:
1 boks flådde eller hakkede tomater
1 kg ferske tomater
2 dl vann
3 buljongterninger med kylling
3 fedd hvitløk
200g purre
200g paprika
200g skrellede epler
200g kikerter skyllet i vann
400g gulrot

Kyllingboller:
800g kyllingkjøttdeig
2 medium egg
3 fedd hvitløk
Litt fersk finhakket chillie etter smak
Salt etter smak

6 kokte egg
120g mager westfalerskinke

Alt av grønnsaker deles og kokes i ca 15-20 min, og bruk deretter stavmikseren for å lage pure. Om du ønsker mer tyggemotstand, kan du velge å koke alt i mindre biter, og ikke bruke stavmikseren på suppa.

Lag kyllingboller av 800g kyllingkjøttdeig, fersk hvitløk og fersk chillie som finhakkes, litt salt og 2 egg som blandes godt sammen. Lag små boller med skje dyppet i vann for hver bolle, ha opp i suppa og kok ca 5-10 min til, avhengig av hvor store du lager dem. Dette er med på å gi en ekstra god kraft.

Kok 6 egg i ca 8-10 min, 1 egg deles og legges i hver suppeskål sammen ca 20 g med westfalerskinke fordelt over.

Dette er en skikkelig god vitaminbombe, og super måte å få i seg grønnsaker på, samtidig som den er full av nyttige og mettende proteiner, som kroppen vil ha ;-). Og ikke minst, den smaker helt nydelig ;-)

Suppa kan fint brukes til pasta og kjøttsaus eller lasagne også, og er super å fryse.

Håper det smaker :-)

Dette blir 6 gode porsjoner med ca 485 kcal per porsjon.
Ca 47g proteiner, 21g fett, 27g karbohydrater.

Følg PT Charlotte Akselsen her.

Publisert: 19.08.2014 KL. 01:45
Kategori: Siste Artikkel
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.