Her kommer en oppskrift på tomat og grønnsakssuppe med kyllingboller, egg og spekeskinke:
Suppa:
1 boks flådde eller hakkede tomater
1 kg ferske tomater
2 dl vann
3 buljongterninger med kylling
3 fedd hvitløk
200g purre
200g paprika
200g skrellede epler
200g kikerter skyllet i vann
400g gulrot
Kyllingboller:
800g kyllingkjøttdeig
2 medium egg
3 fedd hvitløk
Litt fersk finhakket chillie etter smak
Salt etter smak
6 kokte egg
120g mager westfalerskinke
Alt av grønnsaker deles og kokes i ca 15-20 min, og bruk deretter stavmikseren for å lage pure. Om du ønsker mer tyggemotstand, kan du velge å koke alt i mindre biter, og ikke bruke stavmikseren på suppa.
Lag kyllingboller av 800g kyllingkjøttdeig, fersk hvitløk og fersk chillie som finhakkes, litt salt og 2 egg som blandes godt sammen. Lag små boller med skje dyppet i vann for hver bolle, ha opp i suppa og kok ca 5-10 min til, avhengig av hvor store du lager dem. Dette er med på å gi en ekstra god kraft.
Kok 6 egg i ca 8-10 min, 1 egg deles og legges i hver suppeskål sammen ca 20 g med westfalerskinke fordelt over.
Dette er en skikkelig god vitaminbombe, og super måte å få i seg grønnsaker på, samtidig som den er full av nyttige og mettende proteiner, som kroppen vil ha ;-). Og ikke minst, den smaker helt nydelig ;-)
Suppa kan fint brukes til pasta og kjøttsaus eller lasagne også, og er super å fryse.
Håper det smaker :-)
Dette blir 6 gode porsjoner med ca 485 kcal per porsjon.
Ca 47g proteiner, 21g fett, 27g karbohydrater.