3 min

Ikke alle ønsker å "date" deg

En gutt går inn i en bar og ser 5-6 attraktive personer han synes virker interessante. For alt vi vet er denne mannen både veltrent, vakker og veltalende.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Det betyr ikke at alle de han finner attraktive synes det samme tilbake.
Slik er det med Personlige Trenere også. Selv om du er både flink og sprek betyr ikke det at alle er dine kunder.

 

Ofte kan man dele inn kunder i tre kategorier:

  1. De som aldri vil kjøpe PT tjenester uansett
  2. De som har en PT de er fornøyde med og ikke vil bytte
  3. Alle andre...

Det er nettopp disse "alle andre" vi må fokusere på. Vi har alle støtt på annonser som snakker direkte til en målgruppe og eksluderer en annen. Om vi er i den ene eller andre kategorien spiller egentlig ingen rolle, men vi kan ikke annet enn å respektere de som våger å tydelig gå til en kundemasse på bekostning av en annen.

Det finnes et ordtak som sier "he who chases two rabbits catches none..." og det er faktisk sant. Det er vanskelig å være alt for alle. For deg som PT er det derfor ganske viktig å vite hvilken kundegruppe som er din. Hvem vil du faktisk ha som kunde og hva vil du jobbe med? Først når du vet det vet du hvilket språk du skal snakke med i din markedsføring.

Om man er like gammel som meg så snakker man med ulike språk til en tenåring og en ærverdig dame på 80. Hun heter Fru Hansen og tenåringen er "du ass....". Med kundene våre bør vi tenke likedant. Du bør snakke og kommunisere annerledes med en kunde som potensielt har kosmetiske mål, kontra en kunde som er godt voksen og bare trener for å ha energi til å leke med barnebarna eller gå tur med sin pensjonerte kone. Bildebruk, ordbruk og generell kommunikasjon bør da styres og justeres i henhold til hvem du snakker til.

Her følger derfor noen steg i din egen salg og markedsføringsstrategi:

  1. Hva er du god på? Hvilken kundegruppe vil du jobbe med?
  2. Hvilket "språk" snakker denne målgruppen? Hva ønsker de å oppnå med sin trening?
  3. Snakk riktig språk

I dette kurset kan du lære mer om salg og markedsføring.

Det behøver kanskje ikke å være så komplisert allikevel? Husk at selv om du er aldri så flink er det ikke alle som vil date deg allikevel. Til og med Brad Pitt har sikkert noen som sier "nei takk".

 

Vil du bli personlig trener? Les mer og meld deg på her.

Publisert: 29.08.2022 KL. 09:16
Kategori: Trening

Har du lest disse?

Hvordan ser man på styrketrening for barn og unge? Her finner du en artikkel som sammenfatter dagens oppfatninger. Arti...
En ny forskningsrapport forsøkte å kartlegge restitusjonstid for ulike muskelgrupper. Forsøket ble delt inn i underkrop...
Ved å benytte nakkeestrekkere øker styrke i benkpress.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.