5 min

Hvordan tjene penger på ferie som selvstendig Personlig Trener

Hvordan tjene penger på ferie?
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Feriepenger er et fint konsept. En får ekstra penger som spares opp gjennom hele året slik at man skal ha mer å rutte med til ferien når en gjerne trenger litt ekstra. Er du en selvstendig næringsdrivende personlig trener som meg tar du kanskje ut det du får til som lønn for å dekke livets regninger. For de fleste av oss betyr sommer færre PT-timer og mindre jobb. Det er vanskeligere å få inn nye kunder sånn på tampen av juni måned. De som ikke har trent før starter som regel ikke opp treningen i sommerferien, men venter til høsten – eller januar. Når yrket vårt kan være såpass sesongbetont; hvordan skal vi klare å få en god inntekt også i sommerhalvåret? En kan jo selvfølgelig spare litt gjennom resten av året slik at en har litt ekstra. Det kan jo være lurt i alle tilfeller, men her skal jeg presentere noen gode løsninger som kanskje kan hjelpe deg å få en mer stabil inntekt også på sommeren.

 

Fast månedlig betaling

Om du i stedet for å ta betalt per PT-time kan du ta en fast månedlig sum som er litt lavere, og er lik uansett tidspunkt på året. Da får du en mer stabil inntekt og det blir rimeligere for PT-kundene som er flinke til å møte opp. For de som ofte avlyser vil det være negativt, men du ønsker jo helst å trene de som møter opp, gjør du ikke? Om du gjør det på denne måneden vil ikke inntekten være annerledes på sommeren enn ellers i året, og det vil føles godt med økonomisk trygghet.

 

Jobb på ferie

Å forvente at du skal få betalt uten å jobbe er kanskje lite realistisk. Har du kunder som trener med deg over nett eller at du tar en fast ukentlig sum for å sette opp program i uker uten timer vil det likevel tikke inn penger på konto. Jeg jobber jo som artikkelforfatter for Afpt så dersom jeg skulle ha lyst kan jeg skrive en artikkel mens jeg ligger på solsengen. Om du ikke skriver artikler kan du gjøre annet betalt arbeid. Om du ikke har det heller kan du bruke tiden på papirarbeid du henger etter med eller planlegge hvordan du skal skaffe de kundene du trenger i fremtiden.

 

Nettbaserte Facebook-grupper med felles treningsprogram

Mens jeg går gatelangs i Lisboa eller ligger på solsengen på Algarve-kysten denne sommeren legger jeg ut et nytt treningsprogram hver uke på 3 ulike grupper. Dette er noe jeg kan gjøre til de faste tidene uten problem, men takket være at man kan forhåndsinnstille poster i Facebook-grupper er dette noe jeg har gjort på forhånd og som vil postes automatisk til riktig tid slik at jeg får mindre jobb på ferie og kan stresse ned. Da kan du tjene penger for de timene du brukte før du dro på ferie gjennom hele sommeren hvis programmet varer så lenge.

 

Du kan kjøre et webinar hvor du selger et treningsprogram

Du bør ha en veldig god internett-tilkobling hvis du skal gjøre dette fra syden. Det kan være en god ide å bruke god tid på å få mange til å melde seg på webinaret, gi folk en god pris på et felles treningsprogram med fokus på vektnedgang eller noe spesifikt for din målgruppe. Du kan jo fint invitere alle til en gruppe hvor programmene allerede er planlagt for publisering slik at du kun trenger å invitere de til gruppa. Eventuelt kan det være noe du kan gjøre hjemme hvis du helst vil slappe av så mye som mulig på ferieturen din.

 

Håper du har fått noen gode idéer her. Jeg kommer garantert med en oppfølgingsartikkel med samme tema senere en gang.

Publisert: 09.07.2018 KL. 09:36
Av:
Steinar Ekren
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.