5 min

Hvilke kvaliteter er viktige som Personlig Trener?

Alle har sine styrker og svakheter. Det som skiller de gode fra de mindre gode er at de gode stadig forsøker å forbedre sine dårlige kvaliteter. I artikkelen skal vi se på hvilke kvaliteter du bør sikte mot for å være en god PT og hvordan du du kan bli enda bedre.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Ydmykhet og kritisk sans

Vi har en tendens til å kun søke informasjon som bekrefter det vi allerede vet. Dette gjør at vi ikke alltid er så åpen for motstridende argumenter. Mitt tips er å alltid søke etter informasjon som sier det motsatte av det du allerede (tror du) vet. Da har du muligheten til å gjøre en kvalifisert overveielse av hva som mest sannsynlig stemmer basert på argumentene som gis og hvilke kilder som er lagt til grunne for påstandene. Det viktigste er ikke å ha rett. Det viktigste er å alltid etterstrebe å bli dyktigere til å kritisk evaluere informasjon så kunnskapen er så riktig som mulig. Du vil ta feil noen ganger og ergre deg over å ha gitt kunder feil informasjon om ulike emner, men det er aldri for sent med korrekt informasjon. 

 

Kunnskapsrik

Man kan ikke vite alt om alt. Les mer og utdann deg innen områder som interesserer deg og bli så dyktig som mulig på de områdene. Å vite litt om alt er bra og kan trekke mange forskjellige kunder, men å spesialisere seg litt lønner seg for å få akkurat de kundene du ønsker å trene. En fornuftig tilnærming kan være å trene ulike kunder i starten av sin karriere før man spisser mer og mer inn mot et område. Da har du nok kunder å jobbe med under hele løpet i stedet for å vente på at drømmekundene skal komme inn døra med en gang. Det tar som regel litt tid å fylle opp med bare drømmekunder.

 

Søk informasjon hos dyktige kolleger, les og evaluer studier på ditt kompetanseområde og finn ut hvordan det best kan appliseres på dine kunder for et enda bedre sluttresultat.

 

 

Medmenneskelig

Å være medmenneskelig er en av de viktigste egenskapene du kan ha som PT. Du må se kunden, bry deg om kunden og ville gjøre en god jobb for kunden. Gjør det du kan for å hjelpe kunden i mål på best mulig måte. Anbefal alltid kunden beste løsning for dem – ikke for deg selv. Motiver, trøst og støtt dem så godt som mulig.

 

Hvis du føler dette er noe du ikke er god på må du prøve å analysere hvorfor.  

 

Tenke raskt

Ofte kommer du opp i situasjoner hvor ikke alt går etter planen, og du må tenke raskt. Kanskje kunden ikke får til en øvelse på grunn av vondter eller at et apparat ikke er ledig. Da må du ha en plan B. Og gjerne en plan C og D også.

 

God markedsfører

Å være god til å markedsføre seg er en stor fordel. Hvordan du markedsfører deg vil bestemme hvilke kunder som kontakter deg og hvor lett du får nye kunder. Å snakke med mennesker, være blid og omgjengelig er den beste reklamen. Å bli god på Facebook-reklame, tiltrekke seg riktige kunder med riktig innhold og likes og delinger blir sekundært i forhold. Jungeltelegrafen er et veldig viktig verktøy fordi det er et slags bevis for venner og bekjente at du gjør noe som fungerer. Vil du bli flinkere til markedsførings-biten har AFPT et kurs for det: https://afpt.no/studietilbud/salg-markedsforing-og-coaching

 

Dette er viktige områder for en personlig trener. Man kan ikke være perfekt i alt, men man kan strebe mot å bli bedre. Lykke til på reisen J

Publisert: 24.03.2019 KL. 04:35
Av:
Steinar Ekren
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.