3 min

Hva er den egentlige grunnen til at du trener?

Vær ærlig med deg selv
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Du trener kanskje fordi du ønsker å bli sterkere, få større muskler eller gå ned 20 kg, men dette er neppe ditt virkelige mål.

Hva er sannheten?
Spør og gi deg selv et 100% ærlig svar – hva vil det egentlig gi deg å bli 30 kilo sterkere i benkpress. Hva gir det deg å gå ned de 20 kiloene? Hva er det du oppnår? Noen vil svare at de vil gå ned 20 kilo fordi de vil stramme opp kroppen. Spørsmålet blir så videre; hvorfor skal du stramme opp kroppen? Er det fordi du synes det er kult å imponere når du går på stranden om sommeren? Er det fordi du ønsker å kunne leke med barna dine uten å bli sliten? Er det fordi du tror du vil leve et lengre liv med økt vitalitet?

Som du ser er det en rekke spørsmål og det vil sannsynligvis være vanskelig å prate om dette med en annen person. Vær i det minste ærlig med deg selv. Poenget med disse spørsmålene er å få deg til å knytte et skikkelig eieforhold til en helt spesifikk målsetting. Går du inn i deg selv og finner ut av hva som er den egentlige grunnen til at du trener, vil dette være motiverende i en helt annen grad enn hvis du ikke er bevisst på det. Prøv det!

Motivasjon – en viktig del av veien mot suksess
Når du har funnet ditt egentlige mål er det naturlig å starte treningen mot nettopp dette. Målets viktigste oppgave er å gi deg motivasjon til ønsket resultat. Motivasjon er det som forårsaker aktivitet, det som holder denne aktiviteten ved like, og det som gir den mål og mening. Motiverte mennesker er mennesker som kommer i gang, viser engasjement og målrettethet, viser utholdenhet og ofte har positive tanker om arbeidet eller treningen som skal gjøres.

Hva skal til for å holde motivasjonen oppe?
Det å holde seg motivert til å gjøre jobben som skal til er for mange vanskelig, spesielt i enkelte perioder. Trolig er noe av det viktigste at du alltid – uansett, tenker positivt og alltid ser fremover. Visualiser målsettingen og gi aldri opp! Du er neppe langt unna! For ikke å gå lei av treningen er variasjon et nøkkelord du bør passe på å benytte deg av.For å holde motivasjonen er det også viktig å finne ut av hva som inspirerer deg. Ofte kan personer som allerede har oppnådd din målsetting være en fantastisk drivkraft. Selv de beste har forbilder!

“When it seems impossible, when it seems like nothing is going to work, you’re usually just a few millimeters away from making it happen!” - Anthony Robbins 

Publisert: 05.03.2013 KL. 09:51
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.