Hemmelighetene til verdens lengstlevende: Symi

Selvsagt er en av de greske øyene fulle av hemmeligheter.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Hvilke hemmeligheter har så denne øyen?

Den klassiske middelhavsdietten

Denne dietten utgjør grunnlaget for deres helse. Et kosthold preget av grønnsaker og fisk, tomatsauser, gresk yghurt og geitost er noen av de grunnleggende bestanddelene i denne dietten.

Oliven olje

Extra-virgin olivenolje spise til stort sett all mat og er trodd å være en vitkig faktor i den lave frekvensen av hjerte og karsykdom.

Frukt og grønnsaker

Lokale frukt og grønnsaker utgjør en stor del av kostholdet og spesielt en stor mengde tomater som brukes i både sauser og salater.

Hvitløk , kapers og urter

Disse benyttes for å gi smak til mat.

Fisk

De fleste fra Symi spiser frukt tre ganger ukentlig og igjen er fet fisk en stor del avd ette, spesielt i form av lokale sardiner.

Hjemmelaget brød

Hjemmelaget brød fra fullkornshvete er en fast bestanddel i kostholdet og dyppes ofte i olivenolje med urter og hvitløk.

Vin

Måltider i Symi spise ofte med litt alkohol til og nytes i begrensede mengder.

Publisert: 14.01.2015 KL. 04:40
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.