Hemmelighetene til verdens lengstlevende: Campodimele

Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Her er det uvanlig for noen å dø før de er 85 og innbyggerene her når ofte 90-årene med god helse og av en eller annen anledninger det ikke uvanlig at menn er lengstlevende.

Kostholdet

Universitetet i Roma studerte deres diett og fant at den var "perfekt balansert" med rundt 100 gram proteiner 70 gram fett og 300 gram karbohydratere daglig. Protein kommer oftest fra vegetabilske kilder som bønner og linser. Siden dietten er lav på dyre-protein er den lavi mettet fett men høy på enumettet fett fra olivenolje og flerumettet fra fisk. De er kjent for å spise litt av alt og ingen avhold er i denne livsstilen.

Siden det ikke finnes supermarkeder må maten dyrkes lokalt og kvinner spiser 2200 kalorier og 2650 om dagen.

Frukt og grønnsaker spise i store mengder og er hjemmedyrket med rotgrønnsaker, hvitløk urter og tomatoer som base.

Olivenoljen er hjemmelaget og organisk.

Maltdrikker

Noen drikker kaffe her men mange foretrekker en drikk laget på bygg og melk om morgenen i stedet for kaffe. Det høye B- vitamininnhldet er ansett for å være sunt.

Fysisk aktivitet

Som i de fleste populasjoner med lang levealder er ikke trening en fast del av livet, men fysisk aktivitet i form av gåing i åsene rundt husene og jordbruk gir et høyt kalorifirbruk uten trening som vi kjenner det.

Sosialt liv

Det sosiale livet anses av innbyggerne som en av deres hemmeligheter. Der hvor den vanlige vestlige mannen eller kvinnen bare har 1,5 nære venner i snitt har innbyggerne her et rikt sosialt liv med latter, middag og sosiale samlinger på den lokale "piazzaen".

 

 

Publisert: 21.01.2015 KL. 12:40
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.