3 min

Get Going- et prosjekt for blinde og svaksynte

AFPT har etablert et samarbeid med prosjektet Get Going sammen med Norges Blindeforbund. Under kan du lese hvorfor og hvilke muligheter det gir Deg.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

En av våre målsetninger å gjøre en forskjell i samfunnet. I lys av det forsøker vi etter beste evne å bidra med alt vi kan av ressurser og hjelp for å gjøre nettopp dette. Det siste prosjektet vi nå er en del av er å skaffe Personlige Trenere og Kostholdsveiledere i prosjektet Get Going med Norges Blindeforbund.

Det er ganske utenkelig for oss som har normalt syn å forestille seg en verden uten lys og bilder. En daglig utfordring som blinde og svaksynte støter på og må håndtere i et samfunn som er tilrettelagt for de som ser. En utfordring som jeg tror de fleste av oss ville hatt om vi var på  arenaer der vi føler oss utilpasse i. Et slikt sted er for mange; treningssentrene.

Treningssentre er bygget for at vi som ser skal kunne manøvrere oss frem med syn. Når synet mangler er det en temmelig stor utfordring å komme seg rundt i et vanlig senter. Resultatet av dette kan lett bli inaktivitet eller tap av lysten til å være i aktivitet grunnet ubehaget det medfører. Som mange også kan bekrefte er det også da ofte lettere å ty til enklere og mer usunne valg i matveien.

Vi tror på at trening skal være for alle og det skal være enkelt å spise sunt. For at dette skal bli en virkelighet må vi tilrettelegge for at alle har muligheten til å både være i aktivitet og lære om kosthold.

AFPT har i samarbeidet med Get Going, et program som skal  introdusere aktivitet til blinde og svaksynte i landet engasjert seg også i kampen mot overvekt og uhelse i samfunnet mot flere grupper enn de tradisjonelle markedene vi vanligvis er aktive i.

Så langt har AFPT arrangert samlinger om overvekt, overvekt og livsstilsproblemer hos barn, internasjonal aktivitetspark i Uganda, etablert Stiftelsen Sunne Barn, gitt bort 6296 Kostholdsutdannelser til alle landets barnehager og har mer i sikte. Vårt mål er å være en aktør som bidrar til å gjøre Norge til verdens sunneste land basert på overvekt og fedme, sykefravær og kosthold. Vi har alle forutsetninger og vil gjøre vårt for at vi sammen lykkes.

For deg som trener betyr det at ved å være en del av AFPT vil du kunne være med oss å påvirke samfunnet i riktig retning. Helse bør være for alle. Om alle som noen gang har engasjert seg i AFPT og tatt våre kurs og utdannelser eller fulgt oss på annen måte hadde gjort sitt for å forbedre Norges helse ville vi enkelt nådd våre mål.

AFPT står for rekrutteringen av trenere til prosjektet og håper selvfølgelig at du ser på dette som en mulighet til å bidra, samtidig som du både får lønn og engasjement i et prosjekt som kan gjøre en forskjell.

Les stillingsannonsen her.

 

Publisert: 02.04.2016 KL. 03:53
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.