Diett eller livsstil?
1 min

Diett eller livsstil?

Er du på "diett"?
Publisert: 01.08.2012

"Jeg skal på diett". Kanskje finnes det en bedre og sunnere tilnærming til endring i livsstil enn dette?

Med mindre du er konkurrerende utøver i fitness, bryting, boksing eller andre idretter som krever vektklasseinndeling, er en diett i ordets rette forstand mindre smart å sette i gang med. En diett er normalt sett en kortvarig periode med stor innstramming i kostholdet som skal resultere i ønsket endring av kroppsammensetning. Problemet med dietter er at en høy prosentandel (ca 80%) av de som går på dietter faller tilbake dit de var etterpå. Deretter starter neste diett og du har det gående. For ofte opp og ned i vekt(såkalt jo-jo slanking) er ikke spesielt sunt for kropp og helse.

Derfor må vi se etter andre måter å få til forandringer på. Nøkkelen er å finne i kostholdsendringer som lar seg gjennomføre og som er mulig å leve med over tid. Sunn mat behøver ikke være kjedelig eller å smake kjedelig – det er kun din begrensede evne til å variere, være kreativ og finne løsninger som setter en stopper for nye spennende retter.

Sørg for at du gjør tiltak for deg selv og andre som endrer livsstilen over tid og lager vaner som lar seg følge. Kosthold, trening og helse skal være et vedvarende prosjekt gjennom et langt liv. Tenk lenger frem i tid enn til neste sommer.

Publisert: 01.08.2012 KL. 12:00
Kategori: Siste Artikkel
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.
Hvilken funksjon har glutamin på helsen?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.