Derfor er personlige trenere viktige
4 min

Derfor er personlige trenere viktige

Hvor nødvendig er det egentlig med personlige trenere? Her er vårt syn
Publisert: 21.11.2012

Stadig fler benytter seg av Personlig Trening og flere ser behovet for å få kvalifisert veiledning mot sine respektive mål. Treningssenterkjeden ELIXIA ligger an til å selge personlig trening for 140 millioner i år. Tidligere landslagstrener i friidrett, Johan Kaggestad, mener alle kan trene alene hvis de lærer seg noen enkle prinsipper og at personlige trener er overflødige.

Les også: Personlig trening - Bruksområder og utfordringer med markedet

Kaggeestad mener personlige trenere er overflødige

- "Personlige trenere overdriver sin egen betydning. Dette med PT er blitt en motriktig greie og prestisje blant rike mennesker. Vi trenger ikke en PT som fotfølger oss."


- "Det viktigste for folk er å komme ut og bevege seg. Det kan du gjøre over alt. Det er ikke dumt å søke kunnskap om trening, men du skal ikke bort fra at familie, venner og bekjente kan hjelpe deg med det. Det koster ingen ting. Og husk: En god trener lykkes når han gjør seg overflødig."

Les flere uttalelser her: Treningsbransjen overdriver sin egen betydning

Trening er vitenskap
AFPT er av en helt annen oppfatning. Vi mener Kaggestad tar feil. Selvsagt kan folk trene selv, men å kalle personlig trenere overflødig er en svært unyansert uttalelse. 

En personlig trener er ikke en partner som teller 1,2,3,4. En dyktig PT er så veldig mye mer enn det. På samme måte som folk går i banken eller til en finansrådgiver for å få råd om investeringer går stadig fler til PTer for å få råd om trening. Og det er selvsagt helt korrekt.

Personlige trenere har stor kunnskap om trening som ikke mannen i gata har. Den kunnskapen er sårt trengt og det er derfor personlig trening stadig vokser i omfang. Det å benytte personlig trening er moteriktig og prestisje blant rike mennesker er en utdatert og uriktig uttalelse. Det er lenge siden personlig trening var forbeholdt de rike. Stadig flere som ikke har økonomi som er bedre enn snittet benytter personlig trening, og innser at en investering i sin egen helse og prestasjon er verdt pengene det koster.

En ikke-utenkelig situasjon er at en personlig trener kan få en kunde ned 10 kg over 10 uker med 1 PT-time i uken. Svært mange mennesker ville gladelig betalt 6000 kroner for å få fjernet disse 10 kiloene. Dette er en svært mye sunnere måte å fjerne kiloene på en plastisk kirurgi som stadig flere også tyr til i kampen mot overvekten.

En personlig trener vet hva du i en gitt situasjon skal gjøre for å komme fra A til B. En personlig trener vet hvordan det skal skje raskest og tryggest. En personlig trener er en du må stå til ansvar ovenfor og føle at du må gi gass for å gjøre fornøyd. Dette medfører at mange som skulker unna trening ikke gjør det når de har en personlig trener som drar dem litt i ørene. Sist, men ikke minst: med en personlig trener presser man seg mye hardere.

En personlig trener bidrar også med det medmenneskelige og er en god samtalepartner på veien mot den du vil bli.
 

Alle yrker er overflødige
Med tankegangen til Kaggestad kan man stille følgende spørsmål;

1. Leger er overflødige - vi blir jo stort sett friske av oss selv?
2. Advokater er overflødige - vi kan da snakke for oss selv?
3. Lærere er overflødige - vi kan da lese bøkene våre selv?
4. Kokker er overflødige - vi kan da lage maten vår uten hjelp?
5. Landslagstrener er overflødige - Thor Hushovd kan da sykle selv?

.. rekken fortsetter.

Det vi må innse er at vi har ulike yrkesgrupper for å komplimentere og dekke et behov for ulike tjenester. Ja visst kan vi gjøre det meste selv. Hva resultatet av en slik tankegang blir, er et helt annet spørsmål. Å ha spesialister innen ulike emner er fullstendig nødvendig for at verden skal gå fremover. Og i en tid der stadig flere er overvektige, syke og hemmet som følge av inaktivitet er personlige trenere som en form for helsepersonell utrolig viktig for å bidra til å reversere denne utviklingen og bidra til en bedre folkehelse.

Med ønske om et sunt, friskt og sprekt liv
AFPT v/ fagansvarlig Martin Norum

Publisert: 21.11.2012 KL. 11:01
Kategori: Siste Artikkel
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.
Hvilken funksjon har glutamin på helsen?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.