5 fordeler med strikk
3 min

5 fordeler med strikk

Strikker brukes til mye. Her er noen av fordelene og bruksmområdene.
Publisert: 23.11.2015

Treningsstrikker er smart treningsutstyr som kan brukes til så mangt. Bruk det i oppvarmingen og som ekstra verktøy i løpet av treningsøkta, eller til å vekke opp kroppen når du sitter på kontoret, eller skal sitte mange timer på fly – mulighetene er mange!

1) Trenger ikke noe treningsstudio
Treningsstrikker er genialt å ha tilgjengelig når du ønsker en effektiv treningsøkt hjemme i stua og i bagen når du er på ferie. Når du ikke har vekter tilgjengelig så kan treningsstrikker være med på å øke motstanden i ulike øvelser og ikke minst få deg til å virkelig fokusere på skikkelig kontakt med musklene som jobber underveis. Det finnes mange øvelser som du kan gjøre med treningsstrikker, alt i fra knebøy og hip thrust til roing og push-ups, og så videre. En treningsstrikk blir også mye brukt til å tøye og aktivisere kroppen uten at man nødvendigvis er på treningssenteret. For eksempel så er det mange kontorrotter-kropper som vil sette pris på med litt tøy og bøy i løpet av jobbhverdagen med hjelp av en treningsstrikk for å forebygge typiske kontorskader som rygg- og skulderplager, og musearm. Mange bruker også treningsstrikker som en del av et rehab-program i samarbeid med for eksempel fysioterapeut. 

2) Tar liten plass
En treningstrikk eller to veier så godt som ingenting i tillegg til at den tar minimal med plass enten du er hjemme eller skal bort. Derfor er treningsstrikker perfekt å ha liggende i treningsbagen eller i kofferten når du skal på ferie.

3) Mange ulike varianter 
Tynne, brede, med og uten håndtak - strikker kommer i mange ulike varianter når det gjelder både motstand og størrelse. Forskjellige strikker kan øke eller senke motstanden i ulike øvelser slik at du kan tilpasse settene slik du vil. Treningsstrikker er også lett å bruke siden man kan ta den med over alt og slik være et mer tilgjengelig treningsredskap enn for eksempel manualer og apparater.

4) Passer for alle
Nettopp fordi strikkene kommer i ulike varianter og kan brukes på så mange forskjellige måter, så vil en treningsstrikk være et like godt verktøy til en nybegynner som til en som har trent i flere år.

5) Rimelig
Sammenlignet med mye annet treningsutstyr så koster det ikke mange kronene å investere i noen treningsstrikker. Strikkene får man kjøpt både på nett og i sportsbutikker der prisen ligger på cirka 99 kroner og oppover. 

 

Publisert: 23.11.2015 KL. 08:10
Kategori: Tips og Kuriosa
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.