4 fordeler ved kesam
3 min

4 fordeler ved kesam

Det er sunt. Det er godt. Det er praktisk. Les om noen fordeler ved kesam.
Publisert: 31.10.2016

Det er liten tvil om at salget og forbruket av kesam, også kjent som kvarg, har økt de siste årene. Denne populariteten har også ført at det stadig dukker opp nye varianter av kesam og kvarg med ulike smaker, og mindre eller null tilsatt sukker. Og det er mange fordeler ved å inkludere dette meieriproduktet i kostholdet sitt!

1) Næringsrikt
Kesam/kvarg er egentlig en type mager ferskost og siden dette er et meieriprodukt får man i seg blant annet fullverdig protein, B-vitaminer, kalsium, fosfor og jod. Med andre ord er kesam/kvarg et næringsrikt produkt som fint kan være en del av et sunt og variert kosthold!

2) Anvendelig
En annen fordel med kesam er at det kan brukes til så mye forskjellig i matlagingen. Kesam kan du nyte til frokost, som et mellommåltid, dessert eller bruke det som en ingrediens i middagsretter. I tillegg er kesam en ypperlig erstatning for smør, rømme og fløte hvis du ønsker å redusere fettinnholdet og kalorier i en rett, uten at det går utover smak eller konsistens. Meieriproduktet passer også fint til å erstatte rømme når du lager dine egne dipper og kalde sauser. Lager du potetsalat kan kesam bidra til et magrere og mer proteinrikt resultat. Kesam kan også fint brukes som smørepålegg på brødskiver og wraps. I tillegg egner kesam seg godt i pai -og kakedeiger og som bidrar til at bakeresultatet blir saftig og smuler mindre. Meieriproduktet tåler ikke koking, men kan brukes i varme retter som lages i stekeovn.

3) Ulike varianter
Kesam og kvarg kommer i ulike størrelser og begre, og som både originale og magre varianter. I tillegg er det en haug av ulike smaker å velge mellom. I tillegg er det laget kesam og kvarg helt uten tilsatt sukker hvis du vil unngå det. Vaniljekesam og mager kesam er kanskje kjente varianter for mange, men nå får du også kvarg med smak av blant annet sitron, bringebær, pære, mango og så videre. Det finnes også laktosefri kesam på markedet.

4) Praktisk
Kesam kan fint spises rett fra boksen. I porsjonsbegrene følger det med skje slik at dette er et lettvint alternativ til et lite mellommåltid eller når du er på farten og trenger noe raskt fra butikken. Ønsker du en kjapp dessert eller har lyst på noe søtt som samtidig er av den sunnere varianten, så passer det perfekt med en type fruktkesam eller vaniljekesam sammen med bakt eple, kanel og hakkede mandler, eller som tilbehør til en klassisk fruktsalat.  

 

Publisert: 31.10.2016 KL. 04:30
Kategori: Tips og Kuriosa
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.