Basalfag

For en fullstendig forståelse av treningens effekter og fysiologien rundt de ulike adaptasjonene som skjer er en grunnleggende forståelse av det vi kaller basalfag viktig. Denne utdanningen gir deg den nødvendige kunnskapen for å ha en stabil base å bygge videre på. Utdanningen skal gi deg den kunnskapen du behøver for å ha troverdighet i kommunikasjonen med andre yrkesgrupper innen helse og trening.

Fra449,- /mnd

* Gebyr/renter kan komme i tillegg

Om Basalfag

Om studieprogrammet

Målet med dette kursprogrammet er å øke studentens kompetanse i fagene som ligger til grunn for mange av de praktiske områdene man møter som personlig trener. En solid basalfaglig forståelse vil gi en bedre forståelse av mekanismene som ligger bak mange av de praktiske rådene i trenings- og helsesammenheng.

Kurset starter med de grunnleggende biokjemiske elementene som trengs for å forstå de påfølgende emnene og videre praktiske fag i utdannelsen. Biokjemien gir studentene en forståelse for de molekylære strukturene og de kjemiske prosessene som ligger til grunn for biologien og dertil fysiologien. Denne kunnskapen er sentral for evnen til å forstå og anvende de mer praktisk rettede fagene som følger i dette studieprogrammet.

Deretter vil forståelse av grunnleggende biomekanikk introduseres, for å bygge en dypere forståelse av hvordan kroppen beveger seg og belastes under trening og aktivitet.

Den fysiologiske delen av kurset starter med en repetisjon og fordypning av den grunnleggende fysiologien fra PT-utdanningen. Deretter legges det fokus på mer anvendt fysiologi, med spesielt fokus på hva som skjer i kroppen under fysisk arbeid som trening. Forståelsen starter på cellenivå ved å forstå de grunnleggende metabolske faktorene som påvirkes under aktivitet, før kurset dekker de arbeidsfysiologiske prosessene på organ og organsystemnivå.

For å forstå prosessene som ligger til grunn for hypertrofi av skjelettmuskulatur vil studentene lære de nåværende teoriene bak hvilke cellulære og systemiske faktorer som er involvert. Med denne forståelsen i bunn vil studentene lære om faktorene som bidrar til styrke og hvilke av disse faktorene som kan påvirkes og endres med trening. For å forstå muskel- og skjelettapparatets funksjon vil en grunnleggende forståelse av seneapparatet og dets interaksjon med muskelvev være viktig. Den grunnleggende fysiologien bak senevevets adaptasjon til belastning og trening gjennomgås og integreres i kunnskapen studenten allerede har tilegnet seg om muskel og skjelettapparatet.

For trening og helse vil en grunnleggende forståelse av både fysiologien bak søvn være viktig for en personlig trener sin evne til å gi god veiledning av kunder og tilpasse trening til den aktuelle livssituasjonen kunden står i.

Som en helhet vil basalfagskurset gi studentene et bredere teoretisk grunnlag til å forstå hva som skjer i kroppen før, under og etter trening. Dette vil gi langt bedre muligheter til å gjøre gode tilpasninger i treningen til individet, da det gir en bedre forståelse av hvorfor man gjør valgene man gjør i sammenheng med treningslære og programdesign.

Studieinnhold

  • Grunnleggende biokjemi
  • Grunnleggende biomekanikk
  • Fordypet generell fysiologi
  • Arbeidsfysiologi og metabolisme
  • Fysiologien bak hypertrofi og styrkeutvikling
  • Fysiologien bak seneadaptasjon
  • Søvnfysiologi

Gjennomføring

Studiet er digitalt og kan gjennomføres når og hvor du ønsker. Studiet er en obligatorisk del av AFPT sin Personlig Trener 3-årig, men kan også tas av de som ønsker å skape en mer dybdeforståelse av treningens fysiologi og effekter.

For å gå opp til eksamen må 6 innleveringsoppgaver være godkjent.

 

Moduler

- Basalfag består av følgende moduler

Teoretisk Undervisning
Multiple choice eksamen

Forelesere

- En kombinasjon av lærere og forelesere i særklasse

Vi har samlet det mest komplette lærerteamet AFPT noen sinne har hatt. Lærerstaben inkluderer fysioterapeuter, manuellterapeuter, personlige trenere, naprapater, osteopater, ernæringsfysiologer, styrkeløftere og vektløftere, massører og coacher. Kombinert med praktisk faglig erfaring fra daglig virke, forfatter- og utdannelseserfaring, formidlingsevne og engasjement, mener vi at våre lærere representerer den ypperste utdanningsspesialiserte fagkombinasjonen på våre fagområder.

Nyttig info

Betaling

AFPT har fleksible betalingsløsninger og tilbyr avbetaling. Hele studiet skal generelt betales i løpet av maksimalt 6 måneder etter studiets eller studentens oppstart foruten om egen avtale eller finanisering gjøres.

Betalingsinformasjon finnes beskrevet i AFPT sin studiekontrakt. I tillegg finnes opptil 36 måneder nedbetaling via SVEA Finans.

Kurssted

Kurssted i våre byer formidles på e-post tre uker før kursstart.

Mer informasjon får du ved å ringe vårt kontor på (+47) 955 55 938 eller sende en e-post til [email protected].

Påmelding

For å melde deg på kurset trykker du på en av «Meld deg på»-knappene du finner på denne siden. Da vil du få opp en liste over tilgjengelige datoer og studiesteder. Velg det som passer for deg, trykk på «Meld deg på» og følg instruksjonene under på neste side.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.