En av naturens beste matvarer næringsmessig i tillegg til de ekstreme mulighetene man har. Proteinkvaliteten i egg er blant de aller høyeste uansett hvilke målemetoder man benytter og i mange årtier har egg vært kroppsbyggeres og styrketreneres favorittmatvare. Er det noe hold i påstandene om eggets suverene plass som mat?
I tillegg til å inneholde alle de essensielle aminosyrene er den også full av vitaminer og næringsstoffer som hjelper øyne, hjerne og hjerte. Choline er nødvendig for cellemembranen og hjernen og er en essensiell del av phosfatidylcholin som bidrar i fettmetabolismen og kolesterolmetabolismen. ganske merkelig da at mange også unngår egg på grunn av den påståtte økningne i kolesterol ved inntak av egg.Cholin bidrar også i reduksjonen av homocystein som anses som en markør på hjerte- og karsykdom.
Egg inneholder som nevnt også lutein og zeaxanthin som er bidrar i å ivareta øyets helse.
i tillegg inneholder egg mer enn 15 vitaminer og mineraler som alle er nødvendige for helse.
Et studie ble publisert i Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention som så på kreftrisiko ved emigrering far Kine og Hong Kong til USA. Ikke bare viste det seg at de som spiste mest frukt og grønnsaker hadde lavere risiko, men også at de som spiste flest egg hadde lavest risiko for brystkreft. 6 egg viste seg å redusere risikoen for brystkreft med 44% sammenlignet med de som spiste to egg pr uke. Selvsagt er det andre parametre som også påvirker dette, men konklusjonene er tydelige; egg er sunt og plasserer seg høyt på listen over verdens sunneste matvarer.