Sindre Antonsen
7 min

Sindre Antonsen

En reflektert ung mann med innsikt om kroppspress og idrett.
Publisert: 31.08.2019

Student, personlig trener og daglig leder!Sindre Antonsen studerer enda ved Akademiet for Personlig Trening, men har allerede rukket å bli personlig trener og daglig leder for Evo Lillestrøm. 
Ikke nok med det, så er han også tidligere basketballspiller på toppnivå i Norge, før han skadet knærne og bestemte seg for å trene laget. Sindre har også virkelig utmerket seg som student hos Akademiet for Personlig Trening.

Trivdes aldri på skolebenken, her sitter jeg som et tent fyrlys!

Mitt helhetsinntrykk av AFPT kan beskrives med et ord – profesjonelt. Personlig har jeg aldri vært en som trives på skolebenken, mens her sitter jeg som et tent fyrlys, dette er et resultat av ekstrem høy kompetanse, og en helt unik evne til å formidle pensum på en måte som skaper interesse og nysgjerrighet hos studenten (meg).

Foreleserne må være 300 år med så mye kunnskap

Som jeg nevnte tidligere er disse foreleserne noe helt for seg selv. Det er absolutt tydelig at de brenner for faget, og ønsker å se suksess i hver enkelt student. Jeg hadde en prat med Henning Holm som var min foreleser, men idag en av mine øverste ledere hos EVO, hvor jeg sa følgende "Man skulle nesten tro at foreleserne er 300 år, med all den kunnskap og erfaring de bærer på". Det er jo heller ingen tilfeldighet da AFPT stiller ekstremt høye krav til sine forelesere blir ingenting satt til tilfeldighetene. 

Jeg tror mange undervurderer pensumet

Det faglige innholdet er av høye standarder. Jeg tror mange undervurderer pensumet studiet har, slik jeg gjorde. Personlig trening handler så mye mer enn hvordan man trener. Alt fra fysiologi og kroppens oppbygning til evnen å formidle og forstå seg på "kunden". Det ligger så utrolig mye mer i det å være en personlig trener enn å gjøre en markløft på riktig måte. 

Skolestarten var virkelig noe spesielt

Espen Arntzen og hans kone Kine Arntzen som håndhilste på hver eneste en av oss. For meg er dette helt unikt, og det var også min første prat med Espen. Jeg ringte kundeservice hos AFPT en vinterkveld i november, klokken var rundt 21-22, altså langt ifra åpningstiden til kundeservice. Her blir jeg varmt tatt imot av Espen selv som besvarer hvert eneste spørsmål jeg hadde, og lite visste jeg at dette også var sjefen selv.

På en utrolig måte formidler de pensum som skaper interesse.

Det jeg er mest fornøyd er forelesernes evne til å formidle et nokså vanskelig tema og virkelig skape en plattform for ønsket om mer kunnskap. Det å møte en klasse med studenter som har forskjellig treningsbakgrunn og derfor forskjellig nivå på kunnskap burde være en utfordring, men dette passer foreleserne våres på at ikke blir noe problem. På en utrolig måte formidler de pensum som skaper interesse og nysgjerrighet i hver eneste student. 

         Vil du også bli personlig trener? Les mer og meld deg på her!

Garantert jobb hos to treningskjeder

Skolen har skapt et hav av muligheter. Jeg søkte i to ulike treningskjeder og ble garantert jobb hos begge (enda ikke ferdig med studiet). Hvor jeg da tilslutt takket ja til EVO Lillestrøm. Som fulltids personlig trener og center manager vil jeg tørre å innrømme at dette ikke er en tilfeldighet. Det å ha noen av Norges ledende i deres felt som forelesere skaper et stort ønske om suksess, men også en mulighet til å se at det er oppnåelig. dette da gjennom deres egne erfaringer i bransjen.

Prisen på studiet er penger som går rett tilbake til studentene

Jeg diskuterte prisen på studiet med en medstudent før vi startet. Det er ikke å legge skjul på at dette er en av de mer kostbare skolene, men alt handler om verdien av produktet. Noe som jeg skulle ønsket kunne blitt vist før man eventuelt hadde startet. For det er absolutt tydelig hvorfor prisen er som den er. Pengene går rett tilbake til studentene, gjennom dyktige forelesere, studentweb hvor det alltid er mulighet til å lese på pensum, ta prøver. Påfyll på nye forskninger og konstant oppdatering av pensumet. I tillegg til at AFPT konstant prøver å finne en måte å gi studenten muligheter til å lykkes, ved å oppdatere studentweb med nye muligheter. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg startet, og mener dette var ett av mine livs beste valg.

Venner og sparringspartnere til personlig trener faget

Klassen min har et alderssprik på over 30 år, så miljøet har vært nokså spennende. Personlig har jeg truffet tonen med noen klassekamerater og skapt et vennskap som gir meg sparringspartnere til faget og venner på fritiden. Når man tilbringer så mange helger sammen som vi har gjort, blir det fort til at man finner tonen.

        Er du allerede personlig trener og sitter med et ønske om å videreutdanne deg? Ta en titt på alle våre kurs og utdannelser her.

Psykisk helse er også en del av det å være verdens sunneste land!

Etter studiene har det gått veldig bra. Jeg har fått jobb som personlig trener og blitt daglig leder for Evo Lillestrøm. Jeg fikk også delta i en artikkel for romerikes blad, der temaet var kroppspress. Et tema jeg synes er veldig viktig, temaet ble også diskutert med de fleste foreleserne på skolen. Det virker som om at AFPT, var veldig opptatt av å finne måter de kunne minske kroppspress i samfunnet. Deres ønske er at Norge skal være verdens sunneste land. De var veldig tydelig på at kroppens utseende ikke nødvendigvis henger sammen med hvor godt trent, eller hvor sunn man er. Psykisk helse er også en del av det å være verdens sunneste land! AFPT både står for og lærer bort gode verdier i flere felt, alt fra at man må opptre på en høflig måte, til å forstå at mennesker faktisk er forskjellige. Vi har også jobbet for å innføre dette på EVO. Personlig trenere får ikke lengre jobbe i tettsittende treningstøy for eksempel. Jeg er veldig glad for at jeg har fått lov å ta del i dette, samtidig få lov til å bli med på å påvirke et så viktig problem i norsk samfunn. 

Sindre Antonsen, Center Manager og Personlig trener EVO Lillestrøm.
 

Publisert: 31.08.2019 KL. 12:27
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

AFPT studenten ble årets PT 2018 og starter nå eget treningssenter for Evo.
Christines rørende historie om helsegevinsten av trening og vennskap for livet.
Gir tilbake med Idrettsprestasjoner som de fleste bare kan drømme om!

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.