Om jeg skulle startet på nytt er dette 5 øvelser jeg hadde prioritert mye mer
3 min

Om jeg skulle startet på nytt er dette 5 øvelser jeg hadde prioritert mye mer

Vi får alle favorittøvelser med tiden. Trender skifter og interesser skifter i tillegg til at man LIKE og UNLIKE ulike øvelser med tidne (tog du han?... Facebook:)). O=m keg hadde visst det jeg vet i dag hadde jeg prioritert disse øvelsene MYE mer. Hvorfor? Les artikkelen.
Publisert: 14.04.2016

En arms roing

Dette er en øvelse som har utallige fordeler. Den skaper en retraksjon(sammendragning) av skulderbladene, motiviirker rotasjon, trener baksiden av skuldrene og mye annet.  Ved å variere albuens posisjon kan man se til at musklene treffer høyere opp på ryggen eller lavere ned.

tillegg kan man bli veldig sterk i den.

En annen av fordelene er at man reduserer litt av belastningen på korsryggen siden man støtter seg med armen på en benk eller lignende.

Se øvelsen her.

Trap 3/ Supermann/Y

Ukjent for noen og velkjent av andre. Øvelsen handler om fra ca 45 garders foroverlent vinkel løfte armen strakt  frem/ut til ca kl 10 og 14 (hodet er 12)

Hvrofor denne øvelsen? Den skaper styrke både i musklene som trekker skulderbladet ned og bak i tillegg til skuldrene. En ting man ikke tenker på er at bevegelsen også ser til at bevegeligheten oppretttholdes når armen er over hodet og parallell med kroppen.

Øvelsen er en av mine absolutte favoritter for skuderhelse/holdning og generell styrke i skulderpartiet.

Se øvelsen her.

Markløft med bredt grep fra kasse

Dette er min absolutte favorittøvelse for hele kroppen. Årsaken er at den trener hele baksiden av kroppen i tillegg til fremside lår. I tillegg vil det brede grepet medføre at ma

 

n må trekke skuldrene ned og bak og skape en bedre styrke i musklene som skaper god holdning.

Se markløft her.

 

Rygghev

Ja, rygghev. I alle varianter. Rullende, strak, med rotasjon, med ekstra vekt, med maksimale repetisjoner. Hvorfor? Fordi kroppen utsettes for ekstremt mange bevegelser under belastning. Jeg er stor tilhenger av ikke å unngå øvelser, men heller trene seg susessivt opp til å tåle belastning.

Det finnes alltid noen som mener t rullende rygghev er skummelt, men om man bruker tid til å venne seg går det garantert helt fint. Det er jo ikke snakk om 10.000 reps i strekk, men en stor variasjon i utførelsen og bevegelsen. Uening? Det er lov.

Øvelsen trener hele baksiden av kroppen og med å flytte piten man har ved hoftene opp eller ned kan man belaste hamstrings mer eller mindre. Dessverre en oversett øvelse.

Spiltt knebøy med kabel

En veldig bra øvelse. Ikke bare trener den fremside lår, men også grep, musklene som stabiliserer skulderbladet og korsryggen.

Dette er en øvelse jeg virkelig hadde prrioritert om jeg begynte på nytt. Det er aldri for sent.

Så, om du i dag begynner på nytt er dette øvelser du bør prioritere. Selvfølgelug finnes det mange andre også, men her mener jeg noen av de "bortglemte juvelene" er.

God trening!

Publisert: 14.04.2016 KL. 10:31
Kategori: Trening
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hvordan ser man på styrketrening for barn og unge? Her finner du en artikkel som sammenfatter dagens oppfatninger. Arti...
Ved å benytte nakkeestrekkere øker styrke i benkpress.
Diskusjoner foregår rundt temaet endring av fibertypen. Hva sier forskningen?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.