1 min

Hva er VO2max?

Maksimalt oksygenopptak (VO2max) er et mål på hvor mye oksygen kroppen klarer å ta opp og utnytte i løpet av ett minutt og henger sammen med hjertets pumpekapasitet. 
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Vårt maksimale oksygenopptak er direkte relatert til vårt hjerte og våre blodårer. Et større, sterkere og mer elastisk hjerte og karsystem innebærer forbedret utholdenhet og arbeidskapasitet. 

Hensikten med utholdenhetstrening er å øke maksimalt oksygenopptak og dermed øke størrelse og elastisitet på hjertet og blodårene.

Et økt maksimalt oksygenopptak gjør at du kan prestere bedre

Ved å øke ditt maksimale oksygenopptak får du bedre utholdenhet- og  høyere arbeidskapasitet.  Dette innebærer at du vil bruke mindre energi på alt du gjør og du vil klare å prestere bedre innenfor idrett. 

Ditt maksimale oksygenopptak er avgjørende for din helse

Maksimalt oksygenopptak er ikke kun avgjørende for hvor mye du kan prestere innenfor idrett, det er også avgjørende for din helse. Et høyere maksimalt oksygenopptak innebærer blant annet lavere risiko for hjerte- og karsykdom, og livsstilsykdommer som overvekt, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, redusert sirkulasjon og aldersdiabetes. Utholdenhetstrening som virker er den mest effektive måten å forebygge denne type sykdommer på.

https://blog.myworkout.no/hva-er-vo2max/

Publisert: 21.06.2019 KL. 05:17
Av:
MyWorkout GO
Kategori: Trening

Har du lest disse?

Hvordan ser man på styrketrening for barn og unge? Her finner du en artikkel som sammenfatter dagens oppfatninger. Arti...
En ny forskningsrapport forsøkte å kartlegge restitusjonstid for ulike muskelgrupper. Forsøket ble delt inn i underkrop...
Ved å benytte nakkeestrekkere øker styrke i benkpress.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.