En ny variasjon av sidehev
2 min

En ny variasjon av sidehev

Her er en ny variant av sidehev.
Publisert: 15.02.2016

Kinesisk sidehev? Kjært barn har mange navn. Hvor navnet egentlig kommer fra vet jeg ikke, men det er nå det mange kaller den. Du kan kalle den hva du vil og her er årsaken til hvorfor man bør utføre den og hvordan.

Øvelsen er egentlig en normal sidehev, men med unntak av at man i stedet for å stoppe ved skulderhøyde fortsetter bevegelsen til armene er strake over hodet. Dett har noen fordeler:

Den siste delen av bevegelsen medfører at alle muskler som roterer scapula ut må jobbe desto mer- nå snakker vi da alle delene av trapezius. I tillegg vil deltoideus musklene få lengre bevegelsesbane og lengre tid under belastning (TUT) noe so kan være positivt for muskelvekst. Men, den beste effekten er i mine øyne den du får på m. Serratus anterior, den muskelen som bidrar til å holde scapula fast på brystryggen. En sterkere serratus anterior kan skape et mer stabilt scapula og kunne medføre at du kan benytte tyngre vekter i ulike pressøvelser. I tillegg til alt dette vil skuldrenes bevegelse opprettholdes da man må føre armene hele veien over hodet.

Hvordan utføres den?

Med et par hantler i hendene (eller skiver) starter man med hendene foran kroppen i stående posisjon. Man fører armene rett ut til siden og når armene nærmer seg skulderhøyde roterer man hendene utover for å kunne fortsette bevegelsen. Om man ikke gjør dette vil det rent mekanisk medføre stopp i bevegelsen. Man fortsetter bevegelsen til armene er rett over hodet og håndflatene peker fremover, hvoretter man reverserer bevegelsen og senker ned igjen.

Øvelsen egner seg dårlig til tunge vekter så lettere belastning med fokus på riktig utførelse er å anbefale.

 

Publisert: 15.02.2016 KL. 04:53
Kategori: Trening
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hvordan ser man på styrketrening for barn og unge? Her finner du en artikkel som sammenfatter dagens oppfatninger. Arti...
Ved å benytte nakkeestrekkere øker styrke i benkpress.
Diskusjoner foregår rundt temaet endring av fibertypen. Hva sier forskningen?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.