Hva er bra med Burpees?
8 min

Hva er bra med Burpees?

Burpees er en treningsøvelse som har blitt stadig mer populær de siste årene. Denne allsidige og krevende øvelsen kan gi en effektiv helkroppstrening på kort tid.
Publisert: 24.06.2024

Burpees

Burpees er en treningsøvelse som har blitt stadig mer populær de siste årene. Denne allsidige og krevende øvelsen kan gi en effektiv helkroppstrening på kort tid. I denne artikkelen vil vi utforske hva burpees er, deres fordeler og hvordan du kan integrere dem i treningsrutinen din.

Hva er burpees?

Burpees er en kombinasjonsøvelse som involverer flere muskelgrupper samtidig. Den består av forskjellige bevegelser, inkludert hopp, push-ups og knebøy. Burpees blir ofte brukt som en del av høyintensitetstrening, da de kan øke hjertefrekvensen og forbrenne mange kalorier på kort tid.

Burpees er en allsidig øvelse som kan tilpasses ulike fitnessnivåer. De kan utføres hvor som helst uten behov for spesielt utstyr, noe som gjør dem populære blant både nybegynnere og erfarne utøvere. Øvelsen bidrar til å styrke musklene i hele kroppen, inkludert armer, ben, kjerne og rygg.

Definisjon av burpees

En burpee starter med en hopp opp i luften, etterfulgt av en rask knebøy og deretter et fall ned i en push-up-posisjon. Etter push-upen hopper du opp igjen og avslutter bevegelsen med en ny hopp.

Den intensive naturen til burpees gjør dem til en effektiv øvelse for å forbedre både styrke og kondisjon. Ved regelmessig inkludering av burpees i treningsrutinen din, kan du oppleve økt utholdenhet og muskelmasse over tid.

Historien bak burpees

Burpees ble opprinnelig introdusert på 1930-tallet av en amerikansk fysiolog ved navn Royal H. Burpee. Øvelsen ble opprinnelig utviklet som en metode for å teste fysisk kondisjon, og den ble senere inkludert i treningsrutiner på grunn av sin effektivitet.

Siden den gang har burpees blitt en populær øvelse i ulike treningsmiljøer over hele verden. Deres evne til å utfordre både kroppen og sinnet har gjort dem til en favoritt blant utøvere som ønsker å pushe grensene sine og oppnå maksimale resultater.

Fordelene med burpees

Burpees har mange fordeler når det gjelder fysisk og mental helse. La oss utforske noen av dem nærmere.

Fysisk helse og burpees

Burpees kan bidra til å styrke musklene i hele kroppen, inkludert armer, skuldre, bryst, rygg, mage, hofter og ben. Denne helkroppstreningen kan også bidra til å forbedre utholdenhet, kardiovaskulær helse og forbrenning av kalorier.

I tillegg til å styrke de store muskelgruppene, er burpees også effektive for å aktivere mindre stabiliserende muskler som ofte blir oversett. Dette kan bidra til å forhindre skader og forbedre kroppens generelle funksjonalitet.

Mental helse og burpees

Å utføre burpees kan også ha positive effekter på mental helse. Trening generelt har vist seg å bidra til å redusere stress, forbedre humør og øke energinivået. Burpees, med sin intensive natur, kan bidra til å frigjøre endorfiner og gi en følelse av mestringsfølelse.

Den kognitive fordelen med burpees ligger i øyeblikket av full konsentrasjon som kreves for å utføre bevegelsen riktig. Dette kan bidra til å skape en mental pause fra hverdagens stress og bekymringer, og forbedre fokus og mental klarhet.

Hvordan gjøre burpees riktig

For å få mest mulig ut av burpees, er det viktig å utføre dem riktig og unngå vanlige feil. Her er en trinnvis guide til å gjøre burpees:

Trinnvis guide til burpees

  1. Stå med føttene i skulderbredde fra hverandre
  2. Hopp opp i luften og land i en knebøy-posisjon
  3. Placer hendene på bakken og spring føttene bakover i en push-up-posisjon
  4. Gjør en push-up
  5. Spring føttene tilbake til knebøy-posisjonen
  6. Hopp opp igjen og strekk armene over hodet

Vanlige feil å unngå

  • Ikke svekk teknikken din. Det er viktig å opprettholde riktig form gjennom hele bevegelsen.
  • Ikke stress for mye med antall repetisjoner i begynnelsen. Start med et lavt antall og øk gradvis over tid.
  • Ikke hopp for hardt eller land for tungt når du går ned i knebøy-posisjonen.
  • Ikke overse behovet for oppvarming og stretching før trening.

Burpees er en effektiv helkroppsøvelse som kombinerer styrke og kondisjonstrening. Den involverer flere muskelgrupper samtidig, inkludert bryst, armer, ben, rumpe og kjerne. Ved å utføre burpees regelmessig kan du forbedre utholdenheten, øke muskelstyrken og forbrenne kalorier raskt.

En vanlig variant av burpees inkluderer også et hopp på slutten av bevegelsen for å øke intensiteten. Dette hoppet bidrar til å forbedre eksplosiv styrke og legge til en kardiovaskulær utfordring. Det er viktig å lande mykt etter hoppet for å redusere belastningen på leddene.

Variasjoner av burpees

Det er mange forskjellige varianter av burpees som du kan prøve, avhengig av treningsnivået ditt og målene dine. La oss se nærmere på to forskjellige varianter:

Burpees er en effektiv helkroppsøvelse som kombinerer styrke og kondisjonstrening. Denne øvelsen involverer flere muskelgrupper samtidig, inkludert bryst, armer, ben, mage og rygg. Ved regelmessig utførelse av burpees kan du forbedre både styrke, utholdenhet og eksplosivitet.

Burpees for nybegynnere

Hvis du er nybegynner, kan det være lurt å starte med en enklere versjon av burpees. For å gjøre dette, kan du hoppe rett opp og ned uten å gjøre push-upen eller hoppe tilbake i push-up-posisjonen.

Det er viktig å fokusere på riktig teknikk når du utfører burpees for å unngå skader. Pass på at ryggen er rett under hele øvelsen, og land mykt når du hopper ned i planken. Hold kjernen stram for å beskytte ryggen og forbedre stabiliteten.

Avanserte burpees-varianter

Hvis du ønsker å utfordre deg selv mer, kan du prøve noen av de avanserte varianter av burpees. Dette kan inkludere å legge til en eksplosiv hopp, et hopp med beinløft eller en jump squat etter hoppet.

Å inkludere variasjoner i treningen din kan bidra til å holde motivasjonen oppe og hindre at treningen blir kjedelig. Ved å prøve ulike varianter av burpees kan du også jobbe med å utvikle ulike aspekter av fysisk form, som eksplosiv styrke, smidighet og koordinasjon.

Integrering av burpees i treningsrutinen din

Burpees kan være en effektiv øvelse å inkludere i treningsrutinen din på forskjellige måter. Her er to ideer:

Burpees som oppvarming

Du kan bruke burpees som en del av oppvarmingen din før en treningsøkt for å øke pulsen og forberede kroppen på trening.

En god måte å inkludere burpees som oppvarming er å utføre en serie med 10 til 15 repetisjoner med fokus på riktig teknikk og dynamikk. Dette vil bidra til å aktivere store muskelgrupper som ben, armer, bryst og kjerne, og forberede kroppen din på den kommende treningsøkten.

Burpees i høyintensitet intervalltrening (HIIT)

Burpees passer perfekt inn i en HIIT-økt på grunn av deres intensive natur. Du kan inkludere burpees i en serie med øvelser med høy intensitet som skal utføres i intervaller.

I en HIIT-økt kan du for eksempel utføre 30 sekunder med burpees etterfulgt av 30 sekunders hvile eller en annen øvelse. Gjenta dette i flere runder for å oppnå både kondisjons- og styrkefordeler. Burpees vil bidra til å øke hjertefrekvensen raskt, øke stoffskiftet og utfordre både musklene og kardiovaskulærsystemet ditt.

Avslutningsvis er burpees en effektiv øvelse som kan ha positive effekter på fysisk og mental helse. Enten du er nybegynner eller erfaren, er det viktig å utføre burpees med riktig teknikk og gradvis bygge opp intensiteten. Prøv å integrere burpees i treningsrutinen din og opplev fordelene selv.

 

Er du inspirert av effekten burpees kan ha på fysisk og mental helse, og ønsker å hjelpe andre med å oppnå sine treningsmål? På Akademiet For Personlig Trening forstår vi at en solid utdannelse er nøkkelen til suksess som personlig trener. Med vårt team av toppkvalifiserte forelesere, inkludert fysioterapeuter, ernæringsfysiologer og mange flere, tilbyr vi et personlig tilpasset studieløp som vil utvikle talentet ditt og gjøre deg til en etterspurt PT. Bli en del av Nordens mest populære PT-utdanning og start din reise mot å bli en av landets beste personlige trenere. Les mer om vår PT-utdanning og ta det første steget mot en karriere fylt med muligheter.

Publisert: 24.06.2024 KL. 02:46
Kategori: Trening
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hvordan ser man på styrketrening for barn og unge? Her finner du en artikkel som sammenfatter dagens oppfatninger. Arti...
Ved å benytte nakkeestrekkere øker styrke i benkpress.
Diskusjoner foregår rundt temaet endring av fibertypen. Hva sier forskningen?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.