2 min

Albuesmerter

Albusmerter er et utbredt problem hos mange styrketrenende.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Grunnet den relativt enkle utformingen av albuleddet, ihvertfall fra utsiden, er det mange som sliter når det kommer til behandling og hpndtering av albusmerter.

Et stort antall individer, spesielt styrketrenende gutter har en etndesn til å utvikle albusmerter som ofte begynner dypt inne i fremsiden av albuen og over tid flytter seg til både utside og innside, såkalt tennis og golfalbue.

Mekanismene kan være mange, men en av de vanligste årsakene er forkortning av pronator teres grunnet mye arbeid i pronert posisjon. Om man tenker på det så utføres en veldig stor del av treningen med pronert grep: Pullups og nedtrekk, benkpress og hantelpress, tilogmed knebøy utføres med hendene i pronert eller semipronert posisjon. Dette medfører over tid en forkortning av pronator teres og andre muskler med samme funksjon.

Resultatet blir ofte at supinasjonen blir begrenset, noe som viser seg tydelig i blant annet hantelcurl med supinasjon og også i øvelser som chins og nedtrekk med supinert grep.

Siden de aller fleste terapeuter er enige om at en av de viktigste mekanismene for skader er ubalanser vil jo da resepten være enkel.

Utfør flere øvelser der supinasjonen er et viktig element. Eksempelvis kan det å bytte fra pullups til chin, nedtrekk med pronert grep til supinert grep og tilogmed vanlig knebøy til frontknebøy med vektløftergrep.

Dette i tillegg til muskelbehandling av affekterte muskler forbedrer situasjonen veldig raskt.

For alle som tenker lenger så er selvsagt muskler som påvirker innrotasjonen av armen viktige. Først og fremst tenker man da på muskler som subscapularis, teres major og pectoralis major og latissimus, men også svakhet i antagonistene.

Mindre smerter i albuen vil jo ha en positiv effekt på alle øvelser av overkroppen. Ikke mange øvelser kan utføres for bryst og rygg uten at albuen er involvert.

"En kjede er bare så sterk som sin svakeste lenke..."

Publisert: 17.03.2010 KL. 10:32
Kategori: Fitnessxpress

Har du lest disse?

Hvordan påvirker inntaket av NSAID preparater helsen?
Hvordan påvirkes helsen av finanskrisen og har vi noen som helst effekt av å prioritere den i disse tider?
Skuldersmerter er sannsynligvis den vanligste plagen som rammer mennesker som trener på treningssenter i dag, men knesme...

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.