Pressemelding

Skal omsette helse og utdanning for 250 millioner i løpet av fem år

Nytt selskap innen utdanning, trening og helse skapes ved sammenslåing av Norges og Sveriges ledende utdanningsaktører.

AFPT, SAFE Education, og The Academy, med mer enn 70 års erfaring av å utdanne profesjonelle innen trening og helse slås sammen og danner Wellness Education and Technology.

Med velrenommerte varemerker, egenutviklede teknologiske utdanningsplattformer og over 70 forelesere leverer selskapet et helhetstilbud til sine titusener av studenter.

Sammen med investeringsselskapet Helix Kapital kommer selskapet til å akselerere veksten i Norden og internasjonalt. 

Voksende helsefokus og etterspørsel etter høykvalitativ utdanning i utfordrende tider

Det er utfordrende tider i vår bransje og i verden, samtidig er trenings- og helsefeltet mer aktuelt enn noen gang. Med bare 3 av 10 som når anbefalte mål om aktivitet fra myndighetene og med et kompetansebehov i bransjen er målet å bidra til å forbedre folkehelsen i Norden og Europa.

Wellness Education and Technology sitt mål er å styrke kompetansen og lønnsomheten innen helse, trening og ernæring og bli en avgjørende bidragsyter i markedet. Dette skal gjøres ved å tilby tjenester og produkter som kan hjelpe deg som treningskjede, treningssenter, ansatt, medlem eller bare opptatt av egen helse til å få de verktøyene som du trenger.

Behovet for god helse øker

Det er ingen tvil om at helse er viktig og utfordringene øker. Markedet vi opererer i er stadig voksende med nye målgrupper og behov. Disse behovene og målgruppene vil vi tjene. Ved å gjøre kunnskap om helse, trening, aktivitet og ernæring tilgjengelig kan vi sammen bidra til å stoppe den uheldige utviklingen vi står foran. Med større digital tilgjengelighet og tilstedeværelse vil selskapet streve etter å gi tilgang til kunnskap og utdanning.

«Det blir en utrolig spennende utvikling i årene som kommer», sier Håkon Bakkevig fra Qicraft og Competence Factory «og med synergiene som kommer av at alle aktørene sammen jobber med målet om å øke kompetansen i markedet og erfaringen som alle parter tilfører dette samarbeidet kan dette føre til mange spennende muligheter».

«Helix Kapital ser på mulighetene i bransjen og med det økende behovet for helse så er det en spennende utvikling vi står foran» sier Stefan Lambert, talsperson for Helix Kapital.

Ekspansjon

Med sterke parter som nå slår seg sammen er målet ekspansjon og spre kunnskap med en innovativ bruk av digitale løsninger. Ved å ta med seg erfaringen og kompetansen fra alle aktørene og med Helix Kapital som en sterk finansiell partner i ryggen. Ekspansjonen vil også gjøres utenfor Norden og selskapet vil søke både muligheter og samarbeid for å skape nye produkter og tjenester som fremmer helse og trening.

Ledelse og videre drift

 

Styret i det nye selskapet vil bestå av et styre med erfarne krefter fra bransjen. Kent Orrgren, CEO World Class Romania, blir Styreformann i det nye selskapet, og vil sammen med Farhad Jabbari og Håkon Bakkevig, begge kjent fra både SAFE, The Academy og Qicraft, og tre representanter fra Helix og AFPT utgjøre det nye styret.

CEO i det nye selskapet vil være Espen Arntzen, som også fortsetter som daglig leder for AFPT. Inntil videre vil driften fungere som tidligere og man vil raskest mulig hente ut synergier fra virksomhetene for å tilby ytterligere økt kvalitet til alle studenter, ansatte og konsulenter.

Kontaktinformasjon

 

Ved ytterligere spørsmål knyttet til pressemeldingen:

Stefan Lambert
Helix Kapital

Telefon: + 46 702 166 569
E-post: [email protected]

Espen Arntzen
CEO Wellness Education and Technology

Telefon: +47 90 60 99 31
E-post: [email protected]

Bakgrunn

 

Om AFPT

AFPT har siden etableringen på tidlig 2000-tall utdannet over 10.000 studenter innen trening, helse og ernæring. I dag består staben av totalt 45 mennesker som er blant markedets mest kompetente individer og fagpersoner. Med visjonen om å gjøre «Norge til verdens sunneste land» har de i snart 19 år tilbudt kunnskap til en stor andel av befolkningen.

Om Helix Kapital

Helix Kapital er et svensk vekstorientert investeringsselskap som investerer i mindre unoterte nordiske selskaper.
Helix søker virksomheter med beviste og lønnsomme modeller i bransjer med støtte av langsiktige veksttrender. 
Helix har gjennom eierskapet i Lucky Bowl og tidligere Leos Lekeland mangeårig og god erfaring av å jobbe med norske selskap. Fondet har også investeringer innen trening og helse, blant annet løpeskospesialisten Löplabbet.

Om Competence Factory

Competence Factory er morselskapet bak varemerkene SAFE Education och The Academy, to kjente nordiske utdanningsaktører. Med utdanninger for blant annet Lic. Personlig tränare, Lic. Kostrådgivare, Cert. Kost- och träningskonsult og mye mer har disse varemerkene i mer enn 30 år utdannet det nordiske markedet innen trening, helse og ernæring.

Med en visjon om at flere mennesker har det bedre med økt kompetanse rundt trening og helse og ”Learning for Life”, har både SAFE Education og The Academy gjennom engasjerte og kompetente lærere i mange år tilbudt høykvalitative utdanninger til det nordiske markedet. Competence Factory eies siden 2018 av Qicraft Group og har sitt hovedkontor i Stockholm.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.