Markus Haugen

Markus har omfattende erfaring innen forskning og undervisning, samt fem års erfaring som fulltids Online Coach.
Markus er tilgjengelig som mentor i vår mentorordning.
5 klipp
5 x 60 min
5 timer samlet eller 1x2 + 1x3
NOK6 900,-
3 klipp
3 x 60 min
3 timer samlet eller delt opp
NOK4 500,-

Om Markus:

Markus er foreleser ved AFPT, i tillegg til å være Online Coach på fulltid og eier av bedrifter som tilbyr mediatjenester. Han begynte sin karriere som Personlig Trener og Online Coach i 2019 før han gikk over til å fokusere utelukkende på online coaching i 2021. Han startet sin første jobb innen treningsbransjen i 2013. Markus har stor interesse for faglige temaer, og før han begynte å undervise ved AFPT, jobbet han ved Nord Universitet der han underviste i treningslære, fysiologi, statistikk og metode. Han var også veileder for bacheloroppgaver og deltok i forskning med både nasjonale og internasjonale forskere.

Videre er trening for muskelvekst et av Markus' hovedinteresseområder. Han har coachet både kroppsbyggere og styrkeløftere til pallplasseringer på nasjonalt nivå, i tillegg til å ha veiledet flere hundre mosjonister. Selv har han spilt fotball i 13 år på et moderat nivå.

Utdanning:

- Bachelor i idrettsvitenskap, 2017 – 2020, Nord Universitet, Levanger

- Mastergrad i idrettsvitenskap, 2020 – 2022, Nord Universitet, Levanger

- Personlig Trener, 2019 – AFPT

- Kostholdsveileder, 2019 – AFPT

- Biomekanikk & avansert øvelsesanalyse, 2019 – AFPT

- Rehab Trainer, 2021 – AFPT

Å jobbe som personlig trener

Hvorfor jeg valgte å bli personlig trener

Jeg har alltid vært interessert i trening og fysisk aktivitet. Fotball har og er fortsatt min idrett nummer 1, og det var i jakten på å bli en bedre fotballspiller som fikk meg inn på et treningssenter. Jeg ble raskt hektet på trening, men det var ikke før jeg jobbet med idrett i forsvaret at jeg så at jeg mestret rollen som trener/veileder.

Det ledet meg til å søke en bachelor i idrettsvitenskap. Her fikk jeg virkelig dyrket idrettsinteressen min. Etter hvert som jeg lærte mer om trening og fikk bedre resultater for min egen del så dukket det opp et ønske om å hjelpe andre til å få bedre resultater på trening.

Jeg tok da en PT-utdanning hos AFPT og har ikke sett meg tilbake siden. Etter hvert som jeg har jobbet med en rekke kunder så ligger hovedinteressen min i prestasjonsutvikling, men jeg trives også med å hjelpe personer som ikke driver med toppidrett.

Nøkkelen her er at jeg vil hjelpe andre. Bruke min kunnskap og min frustrasjon på trening til at andre unngår de samme feilene.

 

Hvordan yrket har påvirket meg

Det har gått fra å være en hobby til å bli en karriere for min del. Gjennom min reise som PT har jeg møtt utrolig mange fantastiske mennesker, og jeg har fått æren av å hjelpe noen av de på veien viere.

Jeg har virkelig fått opp øynene for mangfoldet vi har i samfunnet. Fascinerende og kult hvor forskjellige vi er, og hvor mange veier det finnes til rom. Jeg har lært mye av både fagfolk og ikke fagfolk, og jeg er takknemlig for alle menneskene med de samme interessene som jeg har fått møte. 

 

Det jeg brenner mest for 

Det å hjelpe andre. Med alt fra trening til forholdet til mat og egen kropp. Det at andre gjennom bedring på trening- og kostfronten kan få det så mye bedre på jobb, skole og i livet ellers er fantastisk. Det er gøy å være en brikke i det puslespillet. Jeg tror mange PT’er, meg selv inkluder undervurderer hvor viktig vi er for kundene våre. 
 

Hvorfor foreleser for AFPT?

Om det er en ting jeg syns er hakket gøyere enn å ha PT timer og følge opp kunder så må det være å forelese og undervise i faget.

Jeg fikk prøve meg som foreleser ved Nord Universitet i idrettsfag og trivdes utrolig godt. Da jeg også fikk gode tilbakemeldinger ville jeg fortsette med det, men enda mer rettet mot PT bransjen. Da følte jeg at AFPT var det naturlige valget.

Jeg har studert her tidligere og inntrykket mitt av AFPT er utrolig bra. Jeg ønsker å være i omgivelser som utfordrer meg og pusher meg til å utvikle meg.

Det sammen med mulighetene til å prøve og feile er viktig. I AFPT er det stor takhøyde for diskusjoner og tilbakemeldinger som jeg mener er viktig for å oppnå den utviklingen jeg har nevnt.

Videre har jeg lyst til å bidra til at kvaliteten på PT’ene i Norge er i verdenstoppen, da tror jeg at jeg kan bidra best gjennom et dyktig og tverrfaglig team som det AFPT er. Derav ble det et naturlig valg for meg. 

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.