Tre typer rehabkunder som ofte lykkes
3 min

Tre typer rehabkunder som ofte lykkes

Hvilke kunder mestrer smerter og rehabilitering best? Mange faktorer spiller selvsagt inn, men disse 3 kundegruppene er de som oftest lykkes.
Publisert: 07.02.2024

Hva kan du som rehab-pt vektlegge for å skape rehab-suksess hos dine kunder?

De optimistiske (Halvfullt glass vs halvtomt glass)

De som tror at de kommer raskere tilbake fra smerter og skader kommer faktisk raskere tilbake fra smerter og skader. Optimistiske og positive personer har ofte en større evne til å takle små tilbakeslag og angriper heller rehabiliteringen og sine problemer. Denne kundegruppen aksepterer raskere tilstanden og jobben som må gjøres. De er også mer villige til å akseptere smerte under belastning og vi vet at de som rehabiliterer med innslag av smerter ofte kommer raskere tilbake fra skadene sine.

Din oppgave som rehab-pt: Kommuniser og vær positiv. Forvent svingninger i progresjonen og forklar dette til kunden. Det er lettere å holde på optimismen når man forventer at det svinger. Vær en ambassadør for og skap bevegelsesoptimisme!

De aktive

Det er lettere å dytte en bil som allerede ruller. Derfor er de aktive ofte lettere å rehabilitere. De har allerede positive erfaringer, effekter og resultater av trening og trenger bare å tilpasse det opplegget de allerede har. Kroppen og hjernen til en aktiv er allerede vant med forandring og er mer vant med smerter og ubehag knyttet til såre ledd og muskler og stølhet etter trening.

Din oppgave som Rehab-PT: Fokus på kontinuitet og variasjon. Kunder med kontinuitet er de kundene som lettest kommer seg gjennom rehabiliteringen. Sørg for at dine kunder unngår unødige opphold i treningen og pass på å variere treningen nok.

 

Vil du lære mer om rehabilitering, skader og smerter? Da kan Rehab Trainer være noe for deg. Les mer og meld deg på her!

 

De erfarne

De som har levd et liv har opplevd at smerter er noe som hører livet til og opplever det mer som normalt. Erfaring trenger derimot ikke å være direkte knyttet til alder. Man kan oppleve mye i ung alder og sånn sett være erfaren.

Menneskekroppen er langt mer plastisk og tilpasningsdyktig rent fysisk, dess yngre vi er. Derfor kan man si at man fysisk rehabiliterer bedre når man er ung, mens rehabiliteringen er psykisk lettere når man har mer erfaring. De med mer erfaring lar sjeldnere en glo bli til et bål.

Perspektiv spiller også inn. De som skjønner at livet er en kompleks suppe av mange ingredienser tilskriver ikke smertene nødvendigvis til en enkeltfaktor, men heller til flere overordnede faktorer. Søvn, stress, kosthold og fysisk aktivitet danner ofte grunnpilarer i vår helse og dermed er faktorer som spiller inn på disse pilarene også med på å påvirke smerteopplevelsen vår og rehabiliteringen generelt.

Din oppgave som Rehab-PT: Kartlegg kundene grundig og kontinuerlig. Søvnkvalitet, stressbalanse og kosthold spiller mer inn på rehabiliteringen enn du tror og dermed er det essensielt å holde kontroll på disse variablene.

Nysgjerrig på hva annet vi tilbyr? Ta en titt på alle våre kurs og utdannelser her.

Lykke til!

Publisert: 07.02.2024 KL. 09:21
Kategori: Tips og Kuriosa
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.