4 min

Hjemmetreningsprogrammet for deg med liten tid

I blant strekker ikke tiden til. Her er et hjemmeprogram du kan benytte når tiden er knapp.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Tidsklemma er en av de vanligste årsakene til at folk ikke trener så mye som de ønsker eller bør. Heldigvis er det slik at litt er mye bedre enn ingenting. Derfor har jeg satt sammen et treningsprogram du kan utføre hjemme og som er fort unnagjort.

Programmet tar for seg hele kroppen i løpet av uka. Får du inn en 2-3 treningsøkter på en uke har du all grunn til å være fornøyd med deg selv. Dette kan du fint kombinere med å bevege deg mye. Jeg sier ikke at du må ut på løpetur for å forbrenne kalorier. I stedet kan du dra på shoppingtur, gå til butikken, sykle til venner og slekt eller bare ta en liten spurt opp trappene på jobben. Alle monner drar. Plutselig har du en aktiv og sunnere livsstil uten at du behøver å trene 2-3 timer flere ganger i uken. Særlig viktig er kanskje all denne bevegelsen dersom du ønsker å gå ned i vekt. Ikke fordi man MÅ bevege seg mye for å gå ned i vekt, men det vil hjelpe ganske mye. Blir det for mye aktivitet i forhold til kaloriinntaket ditt kan du jo spise litt ekstra også.

For de travleste av oss kan det være en utfordring å sette av 20-25 minutter for å gjennomføre programmet. Saken er den at man trenger ikke ta hele treningsprogrammet med en gang. Gjør 1-2 øvelser når du står opp om morgenen for å få i gang kroppen. Ta 1-2 øvelser i lunsjen på jobb. 1-2 øvelser mens du venter på at middagen skal avkjøle seg og 1-2 øvelser før du legger deg. Du kan jo også kjøre øvelsene i supersett. Supersett vil si at du utfører en serie med øvelse nummer 1 før du går rett på en serie på øvelse 2 for deretter å ta pause. Det blir litt mindre dødtid og du vil kjenne det litt ekstra på puls og pust. Sørg for at det er øvelser som ikke overlapper hverandre så mye slik at du kan prestere så godt du kan i de forskjellige øvelsene. Enkelte ganger er det også rom for å trene øvelser som går på samme muskel/muskler som for eksempel hvis den ene øvelsen ikke er utfordrende nok for deg i seg selv.

 

Pausene skal hovedsaklig være på 1-2 minutter avhengig av hvor tungt det er. Jo tyngre øvelsen er jo mer pause trenger du for å kunne prestere like godt neste sett. Er øvelsen veldig lett bør du finne måter å gjøre den tyngre på. Da kan du legge til vekter eller kanskje endre vinkelen du utfører øvelsen i. Det kan også være at du må velge en annen øvelse som utfordrer deg mer for å fortsette å gi kroppen en grunn til å bli sterkere. På sikt kan det hende at du må investere i tyngre vekter eller treningsstrikker slik at du får tyngre motstand. Over tid er man nødt til å øke treningsvolumet. Dette kan være i form av ekstra repetisjoner, sett, tyngre vekter, flere treningsdager osv.

Videoer av de fleste øvelsene kan du finne på Youtube eller med et Google-søk. Jeg har også en hjemmetreningsgruppe med 500 medlemmer i skrivende stund. Her finner du videoer som viser utførelsen på alle øvelsene i programmet og den er i skrivende stund helt gratis å bli medlem av. Link til gruppa finner du her:

https://www.facebook.com/groups/694823047325470/

Dersom du har spørsmål til øvelsene eller til noe annet kan du kontakte meg via hjemmesiden min www.steinarekren.no.

Publisert: 22.08.2016 KL. 06:13
Av:
Steinar Ekren
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.