En erfaring med High Intensity Training med en av Norges beste brytere gjennom alle tider.
3 min

En erfaring med High Intensity Training med en av Norges beste brytere gjennom alle tider.

Stig Kleven er ingen hvem-som-helst i norsk bryting. Med en mengde medaljer fra nasjonale og internasjonale mesterskap så er han en av idretts-Norge sine store profiler. Stig jobber i dag for Bryteforbundet der han driver med utvikling. Her kan du lese om noen av våre erfaringer med HIT.
Publisert: 22.09.2014

Treningsmetoden High Intensity Training som vi har skrevet om de siste dagene kommer og går i popularitet. Egentlig er det ikke så vanskelig, man trenger å finne en metode du liker å trene og man må forholde seg til prinsippene som skaper fremgang. Uansett om du velger Børge Fagerli sin Myo-Reps, HIT, tradisjonell 3 x 10, supersett eller annet så må de grunnleggende prinsippene følges. Deretter gjelder det å finne programmer du liker å trene og kan gjennomføre over tid. Arnold var kjent for nesten å ha de samme øvelsene gjennom hele karrieren mens andre varierer hele tiden og noen har ingen plan. Dette betyr at alt virker, for noen.

Arthur Jones og den første Nautilus maskinen: Big Blue

Om man skal se litt på utgangspunktet til HIT så må man tilbake til helkroppsprogram. Med årene og med tiden som blir mer og mer knapp blir man tvungen til å finne MED (Minste Effektive Dose) for å oppnå resultatene. Om man ønsker å kombinere relativt høy frekvens med HIT så vil jeg under beskrive et program som fungerer. Det er som nevnt tidligere i artiklene fryktelig slitsomt og krever maksimal innsats. I en periode for rundt 10 år siden hadde jeg gleden av å trene med Stig Kleven, en god venn og en av Norges aller beste brytere. 3 dager i uken gjennomførte vi programmet og so to menn med konkurranseinstinkt var det selvsagt intern konkurranse hver gang og resultatene var imponerende. Øktene tok mellom 20-30 minutter og gav total treningstid på en time i uken, det har de fleste tid til.

Programmet utføres kontinuerlig og alle serier til utmattelse, foruten der det er beskrevet en liten pause.

Leg extension 15-20 reps
Benpress 15-20 reps
Knebøy   15-20 reps

2 minutter pause

Pullover i maskin  8-12 reps
Nedtrekk med supinert grep 8-12 reps
Sidehev 8-12 reps
Skulderpress i maskin 8-12 reps
Sittende roing i maskin 8-12 reps

1 min pause

Pec deck 8-12 reps
Skrå press i maskin 8-12 reps
Bicepscurl i maskin 8-12 reps
Pushdown8-12 reps
Dips maksimalt antall
Situps 15-20 reps

Øktene tok på det minste rett under 20 minutter og vi pleide å gjøre det slik at en trente hele programmet først og deretter gjorde nestemann. Da kunne begge være gjennom programmet på under en time og andremann hadde tall å konkurrere mot. Vinneren fikk lov å ta økten sist neste gang.
Gutter og konkurranseinstinkt er en verden for seg selv….

Av alle programmer jeg noen gang har trent var dette det meste effektive. Sannsynligvis på grunn av kombinasjonen av gøy, treningspartner, frekvens og til utmattelse.
Bonusen med et program som dette er tiden man sparer og kan benytte til andre ting. Prøv det og fortell om dine resultater.
 

Publisert: 22.09.2014 KL. 05:43
Kategori: Trening
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.