Care sitt største fokus er verdiskapning for kunden.
Jeg heter Stian og er 28 år. Studerer master i idrettsvitenskap og er lidenskapelig opptatt av styrketrening og forskning på området. I tillegg jobber jeg som daglig leder hos Care Treningssenter Levanger og online coach hos FlexibleLiving. Har konkurrert aktivt i styrkeløft i flere år, men har de siste årene vært mer interessert i vitenskapen bak treningen og selve biomekanikken i øvelsene. AFPT er for meg en av de beste økonomiske investeringene jeg har gjort. Det har vært med og bidratt til bemerkelsesverdige endringer både i jobben, studentlivet og på det private planet. Som student merket jeg raskt at foreleserne hadde et høyt faglig og pedagogisk nivå, i tillegg til at de var genuint interessert i at studentene skulle lære.
Teamet økte PT-salget med hele 1445%
Noen av verktøyene jeg lærte hos AFPT har vært med på å hjelpe meg og innføre en bedre struktur i hverdagen. Jeg innså også under kurshelgene hos AFPT, verdien en personlig trener kan ha for den fysiske helsen til individet. Dette tror jeg har bidratt til, sammen med dyktige kollegaer hos CARE, at vi har økt det årlige PT-salget i 2019 med 1445 % fra tidligere gjennomsnittssalg pr år. Og enda viktigere tror jeg at vi, som senter og team, er med og bidrar til bedre folkehelse. Dette gjennom at vi kan tilby godt skolerte og erfarne personlige trenere, som gir individet en verdi i form av økt fysisk aktivitet og et individualisert treningsopplegg.
Den praktiske tilnærmingen til PT-yrket gjorde at bekjente anbefalte AFPT
Jeg studerer master i idrettsvitenskap og ønsker å tilegne meg så mye kunnskap på feltet som overhodet mulig. Derfor prøver jeg å kurse meg årlig for å tilegne meg ny kunnskap fra litt andre innfallsvinkler. I tillegg så jobber jeg som daglig leder på Care Levanger, hvor vi hadde en liten PT virksomhet ved oppstart. Jeg har også vært med å starte opp FlexibleLiving sammen med en av mine beste venner Tarron K. Mozdoorzoy. Ble anbefalt AFPT av bekjente, der de fortalte om den praktiske tilnærmungen til PT-yrket og mange forskjellige øvelser, dette er årsaken til at jeg valgte AFPT. En mer praktisk innfallsvinkel tenkte jeg var midt i blinken for min utdanning, og derfor ble det AFPT. Jeg er også stor fan av Juma Iraki og flere andre forelesere. Så at de var en del av AFPT familien hjalp nok også på at valget falt på AFPT.
Stian larsen er opptatt av kvalitet, det fant han hos AFPT!
Det er ikke noe hemmelighet om du spør mine bekjente og venner at forskning og kvalitet på et produkt, er noe jeg er veldig opptatt av. Når jeg kom til AFPT husker jeg at jeg var spent på å se hvordan en PT-skole var i forhold til universitet. Jeg husker jeg gikk inn på Scandic Lerkendal, og der sto det en liten kar med navn Soroush Jozani. Det skulle ikke mange minuttene til før jeg skjønte at dette var en foreleser med masse erfaring, kunnskap og lidenskap for både PT-yrket og generelt det å gi bort verktøyer han selv har brukt for og lykkes i bransjen. Lidenskapen han hadde når han snakket om blant annet verdiskapning for kunden, de 168 ukentlige timene en kunne strukturere for og lykkes på alle måter i livet. Dette er verktøy jeg selv har brukt mye på personlige områder i livet, for og lykkes å få strukturert hverdagen på en mest mulig effektiv måte.
Foreleserne formidler kompliserte ting på en enkel måte.
Videre hadde vi rundt 20 timer, 5 helger. Hvor vi lærte dyptgående om leddmekanikk, muskelbruk, PT rollen, salg, anamnese, osv. I ettertid vil jeg rate alle foreleserne til toppkarakter. Deres pedagogiske evner til å formidle kompliserte ting til samtlige av deltakerne står til toppkarakter. Ikke minst hvor hjelpsomme de har vært både under kurshelgene men ikke minst i ettertid. Jeg ble fort veldig interessert i å ta med meg lærdom fra foreleserne og starte opp å gjør det samme som de har gjort, bare på Care (Senteret jeg driver). Husker jeg en kveld etter forelesning sto og snakket med Dan Skjolden. Han delte mange erfaringer om hvordan jeg kunne strukturere PT-virksomheten på Care. Jeg har gjort som Dan «the man» anbefalte og det har virkelig gjort utslag. Noe jeg kommer tilbake til senere.
Lidenskapelig opptatt av PT-faget.
Mitt inntrykk av de ansatte hos AFPT er at de er lidenskapelig opptatt av faget, og at de har høy faglig kunnskap og erfaring. I tillegg er de ydmyke, og vet de ikke noe er de ærlige om dette. I dag, når jeg har fått AFPT litt på avstand og følger dere fra avstand er jeg jeg stolt av å ha gått PT- og kostholdsveilederutdanningen hos dere og være en del av familien. Jeg anbefaler kurs hos AFPT til alle mine klienter, venner og bekjente. Som Soroush så fint sa det på forelesning. Hva er det viktigste for og lykkes i PT-bransjen? «VERDISKAPNING FOR KUNDEN». Og det er akkurat det jeg forbinder AFPT med, verdiskapning for studentene.
Stian Larsen er overbevist over at en PT virkelig kan gjøre en forskjell.
Soroush Jozani – Skulle jeg beskrevet Soroush som foreleser med 3 ord vill jeg brukt lidenskapelig, intens og kunnskapsrik. Det er nok egentlig en dårlig ide og skullel beskrive han med kun 3 ord, for denne mannen er en av de som har inspirert meg mest. Hans forelesninger om verdiskapning og hvordan lykkes som PT er nok kanskje den mest verdifulle forelesningen jeg noensinne har hatt, med tanke på personlig utvikling. I det legger jeg bedre struktur i hverdagen. I tillegg var det mye takket være Soroush, at jeg i dag forstår og er overbevist om at en personlig trener virkelig kan utgjøre en stor forskjell i folkehelsa, så lenge kunnskapsnivået er på plass. I tillegg er Soroush veldig flink til å formidle det rent faglige med tanke på leddmekanikk, muskelbruk osv.
Foreleserne bruker fritiden sin på å gi meg tips!
Dan Skjolden – Dan «the man» er nok en av de beste pedagogene jeg har hatt. Hadde han vært fysiker, er jeg sikker på at han kunne forklart relativitetsteorien til en 3 åring på en forståelig måte. I tillegg brukte Dan fritiden sin på å tipse meg om hvordan jeg kunne få i gang PT-driften på Care. Dette har jeg som nevnt tidligere tatt med meg videre.
Tommy Lande – En kunnskapsrik og ydmyk foreleser. Var fascinerende å se hvordan hans forståelse for anatomi gjorde at han kom med teknikktips til elevene, som var rett på sak hver gang. Syntes at Tommy spesielt hadde mange gode teknikktips i baseløftene, mange av tipsene han kom med har jeg brukt på online kunder i ettertid.
Melina Magulas – Melina merket jeg fort hadde en bred kunnskapsbase på feltet, og at hun var veldig interessert i både forskning og utholdenhet. I fritiden på kurset, diskuterte vi en del rundt forskning og hun ga meg en del metodiske tips som jeg bruker på et prosjekt jeg jobber med for tiden. Synes Melina var en veldig energisk foreleser, som formidlet kunnskap om pt-yrket på et faglig og pedagogisk høyt nivå.
Det faglige nivået er imponerende!
Jeg synes det faglige nivået var imponerende. Med dette mener jeg at AFPT har undervisning som er basert på grunnleggende treningsprinsipper, forskning og ikke minst erfaring fra de som har lyktes på området. I tillegg ble dette formidlet på en god pedagogisk måte, hvor komplekse ting ble forklart på en enkel måte. Selv om de fleste øvelser er mer kompliserte enn det som forklares i pensum, var det en lur måte å avgrense slik at dette ble overkommelig å lære seg.
En personlig trener har et ansvar!
Husker også jeg ble overasket over hvor mye pensum det var. Noe jeg synes var betryggende, siden jeg mener at en personlig trener har ett overordnet ansvar for å sikre at kundene følges opp på en forsvarlig måte. Personlig synes jeg det er synd at noen omtaler seg som PT uten å være skolert. Om en student lærer seg det som står i pensum i PT-utdanningen hos AFPT mener jeg vedkommende er godt skolert til å starte reisen som personlig trener. Desto mer jeg studerer og leser på fagfeltet, desto mer komplekst og stort skjønner jeg det er. Et utømmelig felt hvor man uansett faglig grad eller erfaring ikke blir utlært.
Jeg tror det er viktig at PT som fagperson søker ny kunnskap og lærdom for å kunne følge opp kundene på en mest forsvarlig måte. I tillegg til å oppdatere seg på faglitteratur og forskningsfeltet, tror jeg det er viktig å skjønne at det ofte er store individuelle forskjeller blant individer, og at det sjeldent er noe klart fasitsvar på noe som helst. Det som er fint med AFPT er at dere har mange sertifiseringer og kurs en kan ta, så det er fult mulig å bygge videre på grunnutdanningen med kosthold, rehab trainer og mye mer! I tillegg samarbeider dere med flere eksterne aktører, så mulighetene er så og si ubegrenset, både på kursing og jobbmarkedet.
Skjønte hva foreleserne mente med "AFPT-familien"
Skolestarten var spennende, lærerik, intens og motiverende. Vi var rundt 20 personer som hadde meldt oss på. Vi ble raskt sosialisert ved hjelp av gruppeoppgaver, osv. PT-kurset førte til at jeg har fått venner og bekjente for livet. Jeg har kontakt med flere av kursdeltakerne, ukentlig. Hvor vi ofte diskuterer fag og eventuelt andre ting. Jeg følte vi ble litt som en familie, som hadde mål om å lære mest mulig. Opplegget var at vi ofte startet dagene med en powerpoint eller liten forelesning, før vi skulle øve oss på det som sto i forelesningen å være PT for hverandre inne på treningssenteret. Foreleserne komme med presise tips, som var veldig lærerik. Det var 5 kurshelger, og vi hadde oppgaver mellom hver kurshelg.
Oppgaver var blant annet at vi skulle øve oss som PT, på en bekjent. Når vi møttes til ny kurshelg, hadde vi sammendrag fra tidligere helg. Kurshelgene var rett og slett kjempemorro å være en del av, og jeg husker jeg gledet meg stort til hver kurshelg! Vi hadde en teoretisk eksamen med mange spørsmål og hvor vi skulle sette opp ett treningsopplegg til en kunde. En av disse øktene skulle vi bruke på praktisk eksamen med en medstudent. På min praktiske eksamen hadde jeg Benjamin Christensen som sensor. Sensorene holdt seg litt på avstand under økten, og jeg synes eksamen gikk over all forventning. På slutten stilte de oss spørsmål, om pensum. Og vi hadde en lengre fagdiskusjon, som var veldig interessant. Ser tilbake på PT-utdanningen som en opplevelse for livet!
Sammmen som et team doblet de PT-Salget 15 ganger.
Det er mange ting jeg er fornøyd med, men om jeg skal ramse opp en ting er det den praktiske lærdommen jeg fikk under PT-utdanningen, som jeg har tatt med meg videre i arbeids-, student-, og privatlivet. Med lærdom i arbeidslivet mener jeg hvordan en kan strukturere en bedrift til å skape verdi for kundene. Dette har resultert i at vi har økt PT-salget på senteret jeg driver med 1445 % fra gjennomsnittsalg tidligere år til 2019. Altså nesten 15 doblet salget! Dette med blant annet enkle grep, jeg lærte hos foreleserne hos AFPT. I studentlivet mener jeg den praktiske lærdommen jeg fikk av kurset.
Når jeg leser forsknings- og fagartikler forstår jeg mer siden jeg lærte mye praktisk på PT-kurset. Med andre ord har jeg enda ett ekstra verktøy i verktøyskrinet. Med lærdom i privatlivet mener jeg rett og slett en enda større struktur. Som Soroush stadig vekk sa, dere har 168 timer i uka. Bruk de! Etter kurset strukturerer jeg uka ned til den minste detalj. Dette har ført til at jeg får utrettet mye mer i hverdagen. Jeg får studert faget jeg brenner for 4 – 8 timer dagen, utrettet og være tilstede for kollegaer når jeg jobber på Care og fulgt opp online kundene mine hos FlexibleLiving. I tillegg trener jeg 6 dager i uken, og har både tid til overs til å være alene og med mine venner/familie. Opp i alt dette sover jeg godt om natten og har overskudd i hverdagen. Så om jeg kunne valgt ett eneste ord jeg sitter med igjen etter kurset, og som har vært med å optimalisere min skole-, jobb- og private hverdag er det STRUKTUR!
Stian larsens avgjørelse å ansette en PT-ansvarlig viste seg å være smart.
Etter første kurshelg, fikk jeg virkelig opp øynene for hvor viktig PT-yrket er for både kundene på senteret og selve senteret. Det første jeg gjorde etter første forelesning hos AFPT, var å ansette en PT-ansvarlig, Tarron Mozdoorzoy, som jeg også startet opp FlexibleLiving med. Vi satte oss ned og diskuterte hvordan vi skulle drifte senteret fremover. PT-virksomheten på senteret var under middels, og vi bestemte oss for å gjøre flere strukturelle endringer.
Jeg hadde virkelig fått opp øynene for hvor viktig PT var for kundene på senteret. Når jeg snakker om PT-yrket er jeg fullstendig overbevist om at vi skaper en stor verdi for kundene og at vi er verdt hver krone. Så lenge PTen er kompetent innenfor yrket og har de rette forutsetningene, er jeg overbevist om at vi skaper både bedre fysisk, psykisk og sosial helse for de fleste kundene. Investering i en fagkompetent PT, er en investering i egen helse, for folk flest.
En ny type kampanje!
I januar lagde vi en ny type kampanje, hvor vi istedenfor å satse på kvantitet i medlemstall, satset på kvalitet. Med dette mener jeg at vi hadde kampanjer hvor kundene kunne sende inn et skjema. Det skjemaet kom direkte på min epost, hvor jeg ringte ut til kundene og tok en prat, i praten booket jeg de på et møte på senteret. På møtene utførte jeg en anamnese av kundene for å kartlegge behovene og deres individuelle målsetninger for oppstart av trening. Deretter fikk de omvisning på senteret, før jeg meldte de inn. Deretter sendte jeg de videre til PTene på senteret, som tok en gratis veiledningstime med dem. Dette tror jeg har vært en suksessoppskrift.
For oss er det viktig å bidre til økt norsk folkehelse.
Som daglig leder, er jeg selvfølgelig opptatt av at senteret skal gå bra, og at vi skal generer mange kunder. Men det som er enda viktigere er at vi er med og bidrar til økt folkehelse. Å ta seg tid til hver nye kunde, få kartlagt behovene deres, for så å sende til en kompetent personlig trener, tror jeg fører til at mange flere av kundene lykkes med å nå målene sine. Jeg er stolt av å være med å bidra til at folk i Levanger har et godt treningstilbud, med kompetente fagpersoner som kan følge de opp. I dag er vi et team, som samarbeider og inspirerer hverandre. Vi har fått inn nye fantastiske ansatte som er med og sprer glede og energi blant ansatte og kunder.
De har solgt over dobbelt så mange PT-timer hittil i 2019, enn de 6 årene før sammenlagt.
Dette har ført til at vi har solgt 2,4 ganger mer PT-timer i 2019 enn vi gjorde vi hele perioden 2012 – 2018. Med andre ord økt PT-salget med 1445 % fra 2018 til 2019. Dette er vanvittige tall, og jeg er overbevist av at dette forankrer seg i det Soroush foreleste om på 1 forelesning «hvordan lykkes som PT», altså verdiskapning for kunden. Jeg jobber ikke som PT selv, men AFPT åpnet øynene mine som daglig leder, for hvor stor forskjell vi som fagpersoner kan gjøre på individnivå. Vi har makten til å være med og bidra til en bedre helse for kunden, og dette er for meg en uvurderlig verdi. Dette forutsetter som nevnt tidligere, at vi har den riktige fagkunnskapen, siden mennesket er ett «komplekst system». PTer har et stort ansvar, og vi stiller strenge krav til alle våre PTer. De fleste har master i idrettsvitenskap i tillegg til å være sertifisert.
Stian Larsen ønsker i fremtiden å jobbe med forskning.
Selv om jeg elsker jobben min, er mine ambisjoner i fremtiden å ta doktorgrad og forhåpentligvis få meg fast jobb på et universitet. Den praktiske tilnærmingen AFPT hadde til faget, samt hvordan jeg lærte å strukturere hverdagen har gjort bemerkelsesverdige forandringer når det kommer til studentlivet. Det er mye enklere å studere effektivt når en har satt av tid til dette på forhånd og ikke tenker på at man skulle ha gjort 1000 andre ting. Nok en gang må jeg si at struktur, sammen med hardt arbeid, for meg er den viktigste enkeltfaktoren og lykkes.
Studiene er verdt hver eneste krone. Jeg tror at om elevene hos AFPT tar i bruk verktøyene det foreleses om og jobber hardt, kommer de til å mangedoble det de har betalt i løpet av kort tid. Mener også at utdanningen egner seg godt for de som er interessert i trening, næringsledere, osv. I hvert fall har det lønnet seg for meg og min hverdag!