Sigrunns knekkebrød
Ø 1dl sesamfrø
Ø 1dl solsikkefrø
Ø 1dl linfrø- Bør kjøres i food prosessor(med kniv) Frøene knuses.
Jeg pleier å kjøre en hel pakke linfrø. Mot slutten har jeg i 2 dl valnøtter/hasselnøtter. Oppbevar knuste linfrø/nøtteblandingen litt kaldt til neste gang en lager knekkebrød. Hvis du knuser frøene/nøttene slik ha
Ø
(Gresskarfrø kjøpes på helsekostbutikk, mye billigere enn dagligvaren)
Ø 1dl havretekli, eller annet grovt en liker
Ø 1dl havregryn,
Ø Litt grovkvernet salt over ferdig fordelt røre på platen.
Ø Ca
Ø en klunk olje
Jeg pleier å lage dobbel deig når jeg først lager. Da rekker det til ca 3, 4 plater.
Bland alt sammen til en røre. La røren stå å svelle i en halv time. Fordel røre utover stekeplaten med bakepapir med en skje. Ha en kopp vann ved siden av og dypp skjeen i vann hvis deigen kleber seg.
Dra til slutt våt skje fort over deigen på platen for å få så tynt brø som mulig.
Stekes i 180 grader i til sammen 30-35 minutter (pass på de mot slutten slik at de ikke blir brente).
Ta ut platen etter 10 minutter og skjær i passende biter med en pizzaskjærer. Sett de så inn igjen og stek videre.
De ytterste bitene kan brytes av og la resten stekes litt videre hvis ugjevnt stekt. Av erfaring er de midterste bitene tykkere enn de ytterst. Avkjøles på rist.
GOD APPETITT.
Husk å drikk mye vann mellom måltidene.
Hilsen Sigrunn Olsen fra Lurøy J