Covid19 - Andre bølge: Hva gjør jeg nå som PT?

Akkurat når flere kunder begynte å komme tilbake til oss som er personlig trenere så kom det ny nedstengning av treningssentre i Oslo og Bergen.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Situasjonen er krevende for treningsbransjen om dagen. Personlig trenere landet rundt ble rammet ganske hardt i den første bølgen av Koronapandemien i vår. Det er lett å bli frustrert når man jobber for folkehelsen gjennom å oppmuntre folk til trening. I solidaritet med samfunnet og de utsatte målgruppene så virker det som folk stiller opp i dugnadsånden også denne gangen, selv om det begynner å røyne på for mange.

 

Spørsmålet nå er – hvordan skal jeg jobbe med mine kunder de neste ukene?

 

Utendørs PT 1:1

Våren 2020 var preget av mye fint vær. Utetrening ble populært og jeg opplevde selv at mange av mine kunder trivdes like godt utendørs som inne på treningssenter. Nå i november er utetrening mer krevende. Dagslys er begrenset til færre timer daglig og det er mye mer «vær» utendørs nå enn i mars, april, mai og juni. Er utetrening mulig nå?

Svaret er heldigvis JA. Her er noen muligheter som du kan vurdere:

  • Styrke med egen kroppsvekt i parker, under tak på ulike steder der hvor det er mulig og i garasjer.
  • Styrke med enkelt utstyr.
  • Løpe med kunder.
  • Gå med kunder i motbakke (intervall)
  • Gå med kunde + innlagt pause med styrkeøvelser

 

Kle godt på deg og bruk naturen til din fordel. Skap positiv stemning rundt det for deg selv og for din kunde. Ting er mulig å få til om du bestemmer deg for deg.

Ingen av punktene over er revolusjonerende, men de er enkle og de kan fungere bra de ukene dette varer. Husk at dette kun er for en liten periode.

 

 

 

Online PT

Appellerte ikke punktene som nevnt over til deg eller til din kunde? Online trening kan være løsningen til de kundene som ikke vil møte deg til 1:1 PT time ute.

Hva er egentlig online PT? Det bildet som veldig mange kunder og personlig trenere har er at det handler om treningsveiledning og programbygging på nett. Det er korrekt, men det kan være så mye mer! Hva med å teste live trening 1:1 med din kunde gjennom et videosamtaleverktøy? Under første nedstenging så brukte jeg et videosamtaleverktøy hvor jeg trente kundene mine live fra mitt eget hjemmekontor. Kunden stod hjemme i sin egen stue. Jeg viste øvelser og kunde gjennomførte, mens jeg coachet og pushet. Resultatet var mye bedre enn ventet. Mitt fremste tips til deg er å gjennomføre med de øvelsene som er mulig å gjennomføre med enkelt utstyr eller med egen kroppsvekt.

Oppretthold den ukentlige avtalen som du har med din kunde på treningssenteret, men gjennomfør den med et videosamtaleverktøy isteden! Klarer du å opprettholde kundens trening gjennom de ukene hvor senteret er stengt, så er det til det beste for både deg og kunden. Jeg anbefaler at du bruker det verktøyet som passer best for deg og kunden. Eksempler er Whereby, Skype, Teams eller Facetime.

 

 

 

Veien videre – kundebehandling i verdensklasse?

 

Nedstengning er vanskelig for både kunder og personlig trenere. Utstyret som finnes på treningssenteret er en nødvendighet for mange kunders måloppnåelse. Likevel så er kunnskap et av de viktigste verktøyet for at din kunde skal lykkes med sin trening. Den kunnskapen kan du bidra med både utendørs og online. I tillegg kommer din relasjon til kunden som et annet viktig bidrag i ditt virke som PT. Sistnevnte er kanskje det aller viktigste. Spørsmålet blir derfor, hvordan kan du legge til rette for at dine kunder opprettholder treningen med PT de neste ukene?

 

Legg til rette for kunden på den arenaen kunder ønsker å trene, ute eller online. Snakk med kunden din og be om at kunden er åpen for omstilling disse ukene. Resultatet kan bli at kunden blir litt våtere på beina, litt kjøligere på oppvarmingen, og må kjøpe seg nytt ullundertøy. Men har det noe å si, så lenge dere får trent?

 

Du er din egen lykkes smed som PT er et utrykk jeg selv har uttalt til både studenter og PT i mange år. Hvordan vi takler denne krisen handler mest om tilpasningsdyktighet og kundebehandling etter min mening. Så hev listen, legg den litt høyere og lever kvalitet på en annen arena enn det du pleier. PT ute, eller på nett handler om det samme som trening inne: - Kunderelasjoner!

 

Ta vare på kundene dine – så kommer det til å gå bra denne gangen også.

Publisert: 12.11.2020 KL. 12:55
Kategori: Aktuelt

Har du lest disse?

Hvordan bør man spise for å legge på seg muskler?
Noen ganger kan for mye kunnskap skape kaos.
Det har vel egentlig ikke vært noen tvil...

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.